Wednesday, November 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Oproštaj Grega Odena

Greg Oden i službeno je završio svoju ozljedama načetu košarkašku karijeru.

U NBA je došao nakon samo jedne sezone na Ohio State sveučilištu nakon koje je 2007. godine izabran kao 1. na draftu od strane Portland Trail Blazersa.

Kompletnu prvu sezonu propustio je zbog operacije desnog koljena, a kada je jedva dočekao svoj debi u listopadu 2008. godine, nakon samo 13 minuta se – ozlijedio.

U šest godina NBA karijere odigrao je samo 105 utakmica.

Kroz karijeru je zabijao 8 koševa te bilježio 6,2 skoka uz 1,2 blokadu za 19,3 minute po susretu. U 28. godini života konačno je odlučio reći zbogom košarci te se vraća na svoje bivše sveučilište, Ohio State, gdje će nastaviti studiranje i uz to obavljati posao košarkaškog trenera.

Htio sam ostati u košarci pa mi je trener ponudio da budem ovdje i pružao mi priliku da radim nešto u životu“, izjavio je Oden.

I dalje ne znam što da radim sa sobom. Od četvrtog razreda, košarka mi je sve u životu i sada želim dati sve od sebe da bi dobio diplomu i osigurao život obitelji.”

Posljednju je sezonu odigrao u dresu kineskog Jiangsua, a zadnju NBA utakmicu odigrao je već davne 2014. godine u dresu Miami Heata.

Ne žalim ni za čim“, kazao je na kraju svega Oden, koji će nažalost ostati upamćen kao još jedan neprežaljeni talent čiju su karijeru uništile ozljede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE