Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oproštajna turneja nije u Duncanovom stilu

Možda je za neke šokantno, ali kada Tim Duncan odluči okončati karijeru, sigurno će to uraditi na najdiskretniji mogući način. Naravno, nismo šokirani.

U svakom slučaju, Duncanova mirovina je poprilično aktualna stvar jer je, ruku na srce, bliži sutonu nego zenitu karijere. Veteran lige, s devetnaest sezona iza sebe, vjerojatno neće igrati još dugo. Razlozi su prije svega fizičke prirode i mirovina je neminovna, tako da se moramo pomiriti s činjenicom da će veliku scenu uskoro napustiti još jedan od velikana igre. I to kakav – najtiši i najkonzistentniji superstar u povijesti lige. To će vjerojatno biti prvo umirovljenje vrhunske zvijezde otkako je Kobe Bryant ‘okačio patike o klin’ prije nekoliko dana. Ali već je jasno da Timmy neće slijediti takav trend, odgovorivši novinarima iz San Antonio Expressa riječima da to ‘nije njegov stil’.

Vjerojatno bi bilo interesantno vidjeti Duncana kako odlazi u punom sjaju, posebno zbog činjenice da je u pitanju jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a nerijetko je podcijenjen od strane nekih košarkaških fanova zbog ‘nedostatka spektakularnosti’. Naravno, Duncan nije highflyer ili tip košarkaša koji konstantno prezentira svoje emocije, ali fanovi koji ga nazivaju dosadnim sigurno imaju manjak poštovanja/znanja prema njegovoj i igri generalno.

U svakom slučaju, bilo bi čudno vidjeti jako uzbuđene ljude zbog Tima, pa ponavljanje Kobejeve turneje ne bi bila najbolja ideja. Ako mu Spursi poklone košaru voća kao znak pažnje, sve bi trebalo biti u redu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE