Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oproštajno pismo za Miami

•Donosimo vam oproštajno pismo jednog od najboljih košarkaša u povijesti Miami Heata, trostrukog NBA prvaka Dwyanea Wadea, upućeno navijačima i svim članovima franšize

Za moj dragi Miami,

Ova odluka je bila veoma emocionalna i teška za mene. Nakon trinaest godina, odlučio sam zaploviti u novo putovanje s Chicago Bullsima. Bilo je veoma teško odlučiti se, ali osjećam da sam napravio pravi izbor za sebe i moju obitelj.

Svoju NBA karijeru sam započeo s Miami Heatom davne 2003. godine, do danas je bila čast igrati u tom dresu i pomoći u izgradnji pobjedničke momčadi u tri navrata. Gledam unazad s ponosom i ogromnim poštovanjem prema svemu što smo učinili zajedno. Želim izraziti svoju zahvalnost obitelji Arison, Patu Rileyu, treneru Ericu Spoelstri, stručnom štabu i cijeloj organizaciji.

Iz dubine svog srca, želim zahvaliti zajednici Miamija i posebno Heat Nation organizaciji i svim navijačima, za svu ljubav i podršku kroz godine. Bilo je zaista nevjerojatno. Sve poruke podrške su me duboko dodirnule i mnogo cijenim što mi želite sve najbolje u budućnosti. Uspomene koje uključuju šampionske parade i pet titula konferencije su divni momenti koje smo dijelili i koji će zauvijek ostati bliski mom srcu, čak i kada počnem iduće poglavlje u svom životu.

Odrastajući u Robbinsu, saveznoj državi Illinois, nikada nisam mogao ni zamisliti NBA karijeru, a posebno činjenicu da ću jednog dana nositi dres Chicago Bullsa. Gledao sam Bullse u djetinjstvu, što me je u ranoj dobi inspiriralo da lovim svoje snove o košarci. Moje najvrjednije uspomene jesu na to kako sam promatrao tatu dok igra košarku na terenima osnovne škole Fermi, te na to kako sam razvijao svoju igru u Blue Island Recreation Centeru. Nikada nisam zaboravio odakle dolazim i zahvalan sam na prilici da igram za ekipu koja je prva zapalila plamen ljubavi prema igri. Mnogi članovi moje obitelji još uvijek žive u Chicagu i uzbuđen sam zbog povratka kući, u grad koji je jako blizak mom srcu.

Radujem se povratku korijenima i onome što me čeka u budućnosti.

S ljubavlju i poštovanjem,
D. Wade

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE