Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando bolji od Washingtona

Orlando Magic oèekivano je došao do prve pobjede protiv Wizardsa. U novoj dvorani, Amway Center slavili su rezultatom 112:83.

Orlando je veæ u poèetku susreta preuzeo kontrolu nad samom utakmicom. Zahvaljujuæi odliènoj igri njihove startne petorke koja je tijekom cijele utakmice imala prosjek od 69% šuta iz igre (ukupno 29-42) povela veæ 17 poena u prvom djelu susreta. Kao zanimljivost možemo dodati da se nakon spomenute prednosti razlika nikada nije spustila ispod 13 poena.

Dwight Howard je u prvoj èetvrtini veæ 10 puta stao na crtu slobodnih bacanja, što dodatno prikazuje koliko su dominantni bili Magici u prvih 12 minuta. Na kraju je Dwight utakmicu završio sa 9 pogoðenih slobodnih bacanja iz èak 19 pokušaja. No, usprkos lošem izvoðenju šuta za jedan poen, Dwight je upisao novi double-double uèinak od 23 poena i 10 skokova.

I upravo skok je presudio ovu utakmicu, naime domaæi igraèi su uhvatili èak duplo više lopti, toènije 53-25. I sam trener Wizardsa je nakon susreta izjavio: “Igrali smo prestrašeno, promašili smo èak 49 šuteva i imali smo samo tri ofenzivna skoka.”

No, ipak Flip Saunders može biti donekle zadovoljan igrom Johna Walla koji je podijelio 9 asistencija i pridodao još k tome 14 poena. Nakon utakmice, prvi izbor ovogodišnjeg drafta iznio je svoje dojmove: “Moja prva utakmica i veæ gostovanje protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Bilo je teško.”

Za Orlando je Vince Carter ubacio 18 poena, dok je Nelson dodao 16 koševa. Na drugoj strani je uz Walla bio raspoložen njihov rezervni igraè Cartier Martin ubacivši 17 poena.

Wizardsi æe slijedeæu utakmicu igrati protiv Atlante, dok æe Magici drugu uzastopnu pobjedu tražiti protiv Miami Heata.

Latest Posts

NE PROPUSTITE