Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando iznenadio Howarda i Lakerse, Knicksi sigurni

U nedjelju navečer te u noći (nedjelja na ponedjeljak) odigrane su tek dvije utakmice NBA lige. New York Knicksi su u svojoj dvorani slavili protiv Phoenix Sunsa, dok su košarkaši Orlando Magica iznenađujuće slavili kod Los Angeles Lakersa.

Momčad Mikea D’Antonija ponovno je razočarala vlastite navijače i to po drugi put u posljednje tri domaće utakmice. Ovoga puta Lakersi su kontrolirali susret kroz tri četvrtine, a onda se u potpunosti raspali u posljednjoj, odnosno Orlando je bio predobar. Magic je ubacio 40 poena u posljednjih 12 minuta, te u konačnici slavio sa 113:103.

Crnogorac Nikola Vučević bio je sjajan u redovima pobjedničke momčadi sa 17 poena, 12 skokova i četiri blokade. Cijelu je utakmicu čuvao bivšeg Magica Dwighta Howarda i to mu je odlično polazilo za rukom. Junak Orlandove pobjede bio je Aaron Afflalo s 30 poena, pet skokova i pet asistencija, ali pripomogao je i spomenuti Howard, odnosno trener Lakersa D’Antoni.

Naime, trener “jezerčana” ostavio je Howarda u igri u završnici utakmice, a Orlando je to pametno koristio, te u svakom napadu Lakersa radio prekršaj na njemu. U konačnici je Howard gađao 9-21 s crte slobodnog bacanja, dok je Pau Gasol, inače sjajni izvođač slobodnih bacanja, prosjedio završnicu susreta na klupi.

Recimo i da je vođa Lakersa Kobe Bryant sve više frustriran načinom na koji igra njegova momčad. Iako je ubacio 34 poena, potrošio je čak 27 lopti za šut, te je dvije izgubio.

Carmelo Anthony i Raymond Felton nosili su Knickse do sedme pobjede i savršenog omjera ekipe (7-0) u Madison Square Gardenu. Domaći su košarkaši vodili od samog početka susreta, i s po 20-ak poena razlike, te u konačnici slavili sa 106:99.

Nonšalancija Knicksa u posljednjoj dionici umalo ih je koštala komotne završnice, no s nekoliko vezanih koševa Feltona su ipak priveli utakmicu mirnom kraju. Carmelo Anthony bio je najefikasniji igrač susreta s 34 poena i šest skokova, dok je Felton pridodao 23. Kod Sunsa su svi igrači koji su zaigrali ubacili barem šest poena, a najučinkovitiji je bio Poljak Marcin Gortat s 18 koševa i 10 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE