Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando kod Indiane, James protiv svojih Cavaliersa

Za danas nam je na rasporedu samo pet susreta. Gledat æemo dvoboj dvije ekipe koje su možda u najslabijoj trenutno formi, Bobcatsa i Knicksa a u isto vrijeme Orlando æe pokušati što prije zaboraviti debakl od juèer i pobijediti Indianu u gostima. LeBron James doèekuje svoj bivši klub iz Clevelanda a za kraj veèeri nas èeka jaki dvoboj izmeðu Portlanda i Memphisa.

Charlotte Bobcats – New York Knicks 01.00

Ove dvije ekipe su se veæ dvaput igrale meðusobno ove sezone. Za sada svaka ekipa ima po jednu pobjedu no treba napomenuti kako su se oba dvoboja dosad odigrala u Madison Square Gardenu. Bobcatsi (3-14) su u jako lošoj formi. Tu i tamo jednom pobjedom samo prekinu niz poraza pa se tako dogodila ona pobjeda protiv Warriorsa nakon koje su uslijedila evo veæ èetiri uzastopna poraza u samo šest dana. Paul Silas pokušava svime razbuditi svoje igraèe no ne vjerujemo niti da bi neki puno bolji treneri uspijeli više napraviti sa ovom limitiranom ekipom. Èak se i veliki Jordan pridružio treninzima i pomaže Hendersonu u unapreðivanju igre. Dodatan problem je nova ozljeda Augustina koji se tako pridružio Maggetteu i Williamsu na listi ozlijeðenih igraèa. A možda bi mogli nastupiti Diop i White koji su na day-to-day listi. U goste im dolaze Knicksi (6-10) koji su u još goroj formi i još gorem nizu poraza. Èak su šest poraza zaredali u devet dana i to je nešto nedopustivo za ovakvu ekipu. Anthony je preuzeo svoj dio krivice no ostali igraèi kao da se to ne pitaju. Meðu najlošijim su šuterskim ekipama lige i to zahvaljujuæi Douglasu, Shumpertu, Anthonyu i Stoudemireu koji troše jako veliki broj lopti i to jako neuspješno. D’Antoni pod hitno treba nešto napraviti u vezi toga jer je nedopustivo da Chandler uputi samo 4 šuta po utakmici a jedan rookie Shumpert èak 12 za isti broj minuta provedenih na parketu. Treba napomenuti kako su ostali bez Harrellsona na duže vrijeme a i Anthony ima nekih sitnih problema no trebao bi biti spreman za veèerašnji susret.

Nezahvalna utakmica za prognoziranje no ipak æemo dati sitnu prednost gostima radi jaèe ekipe i manjih problema sa ozljedama od domaæina kojemu ne igraju dva startna prvotimca.

Indiana Pacers – Orlando Magic 01.00

Pacersi (11-4) imaju najbolji start u sezonu unazad osam godina. Kod kuæe su takoðer sjajni sa 5-0 omjerom i Vogel može biti izrazito zadovoljan dosadašnjim stanjem. S kratke turneje od tri utakmice protiv Zapadnih ekipa se vraæaju pobjedonosno, i to su u zadnjem susretu dobili Lakerse na njihovom parketu 98:96. Cijela ekipa je odigrala na visokoj razini a kljuèan je bio Roy Hibbert u drugom poluvremenu. On je cijelo poluvrijeme odigrao sa slomljenim nosom i za veèerašnji nastup je upitan no vjerujemo kako æe u Indiani sve uèiniti da ga osposobe za susret jer æe im biti jako potreban za dvoboj pod košem protiv Howarda. Odsutan je i rezervni centar Jeff Foster tako da bi u sluèaju Hibbertovog izostanka ostali samo na Westu i Hansbroughu. Dolazi im u goste Orlando koji je juèer doživio pravu sramotu u TD Gardenu kod Bostona. Ubacili su rekordno niskih 56 poena što je najniža brojka u povijesti franšize. Imali su samo 16 ubaèenih šuteva i ostali su na 25% šuta. Jedini koji je bio dvoznamenkast u rubrici poena je bio spomenuti Howard. Imao je 18 uz 14 skokova. Od ostalih igraèa najviše je ubacio Turkoglu, samo 7. Najgore od svega je što su Van Gundyju bili svi igraèi na raspolaganju pa se ne može vaditi na neki izostanak. I za veèeras æe imati cijelu ekipu pa se brzo mogu iskupiti za juèerašnjih -31.

Dajemo malu prednost domaæinu koji su besprijekorni na svome parketu i budu li bili svi igraèi spremni trebali bi upisati pobjedu.

Miami Heat  –  Cleveland Cavaliers 01.30

Heat (11-5) je seriju utakmica u Miamiju završio porazom u nedjelju od Bucksa 82:91, nakon što su prethodno svladali San Antonio, Los Angeles Lakerse i Philadelphiju. Jedan od razloga poraza svakako je i to što su igrali veèer prije i što im je to bila treæa utakmica u èetiri dana. LeBron James je ponovo bio prvo ime momèadi sa 28 koševa, 13 skokova i 5 asistencija, dok je Chris Bosh dodao 23 koša. Cleveland Cavaliersi (6-9) u najgorem trenutku idu u Miami, vezali su tri poraza, posljednji sa 27 razlike od Atlante uz 121 primljeni koš. I to sve veèer nakon -39 doma od Chicaga uz 114 primljenih poena, a Bullsi su bili bez Rosea. Kod Miamija je Wade van stroja, dok je kod Clevelanda upitan nastup Tristana Thompsona.

Miami Heat je veliki favorit i sve osim uvjerljive pobjede domaæina bilo bi iznenaðenje. Probati odigrati neki hendikep na Miami.

Phoenix Suns  – Toronto Raptors  03.00

Phoenix (6-10) se nakon 5 uzastopnih gostovanja (omjer 2-3) vraæa na svoj parket. Noæas su gostovali kod aktualnih prvaka koji su igrali bez Dirka Nowitzkog i izgubili sa 87:93. Dallas je kontrolirao veæi dio kontrolirao utakmicu i Phoenix je ostao kratkih rukava. Najbolji u porazu su bili veteran Grant Hill i Poljak Marcin Gortat svaki sa po 19 koševa. Toronto (4-13) je trenutno ekipa sa najlošijom formom, imaju 8 poraza zaredom. Najvažniji razlog tomu je ozljeda njihovog prvog igraèa, Talijana Andrea Bargnanija. Zadnje su poraženi u nedjelju kod Los Angeles Clippersa 91:103, koji su se blago reèeno poigrali s njima. Najbolji je sa 19 koševa bio Leandro Barbosa, dok je oporavljenik Linas Kleiza zabio 16 koševa.

Phoenix Sunsi su favoriti i trebali bi lagano doæi do pobjede jer æe Toronto i danas igrati bez Bargnanija.

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies  04.00

Portland (10-7) je noæas ugostio Sacramento Kingse i upisao novu pobjedu 101:89. Nakon neriješene prve èetvrtine, Portland je pojaèao ritam te nakon tri èetvrtine imao lijepih +18. Najzaslužniji za pobjedu su Jamal Crawford sa 26 i Gerald Wallace sa 20 koševa. Tom pobjedom su došli na 7-1 omjer na svome terenu. Za današnju utakmicu je upitan nastup Marcusa Cambyja. Memphis Grizzliesi  (10-6) su u dobroj formi i imaju 7 uzastopnih pobjeda. Noæas su gostovali kod Golden State Warriorsa i pobijedili 91:90 (zadnju èetvrtinu su dobili sa 39:22). Gubili su i 20 razlike no nisu se predavali i uspjeli su izrežirati preokret. Najbolji od Grizzliesa su bili Rudy Gay sa 23 i Mike Conley sa 20 koševa.

Obje momèadi su igrale noæas, no sigurno su se više potrošili igraèi Memphisa koji su cijelu utakmicu lovili Golden State i zato prednost dajemo Portlandu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE