Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando Magic ima novog sponzora za dvoranu

Orlando Magic potpisao je desetogodišnji ugovor s tvrtkom Amway Global o sponzorstvu svoje novoizgraðene dvorane koja æe nositi ime po novom sponzoru – Amway Center.

Orlando Magic zaslužio je nastup u NBA finalu nakon više od desetljeæa, imaju mladog centra oko kojeg grade buduænost, gradi im se nova dvorana, a sada su dobili i novog sponzora. Sve izgleda sjajno za momèad iz Orlanda, a s novih 40 milijuna dolara na raèunu bit æe još lakše održavati visoku kvalitetu kluba s Floride. Toliko æe, naime, isplatiti tvrtka Amway Global za desetogodišnje sponzorstvo nad novom dvoranom.

Nova dvorana u Orlandu trebala bi biti gotova u jesen sljedeæe godine, a sljedeæe desetljeæe nosit æe naziv Amway Center. Rijeè je o zdanju vrijednom 480 milijuna dolara, a ugovor o sponzorstvu potpisan s Amwayem je šesti najveæi u NBA ligi. Olakšavajuæa okolnost u pregovorima bila je i èinjenica da je vlasnik kluba Rich DeVos ujedno i suosnivaè Amwaya.

”Mislim da je to dobar posao za Magic. Problem u trgovini pravima na ime je što je tržište jako malo. To je kao kad prodajete veoma luksuznu kuæu, ako prava osoba naiðe u pravo vrijeme možete dobiti dobru cijenu.” – komentirao je suradnju Andrew Zimbalist, struènjak za sportsku ekonomiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE