Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando na pola puta do povijesti

Do druge su pobjede u finalu doigravanje Istoène konferencije NBA lige stigli košarkaši Orlando Magica svladavši Boston Celticse 113-92. Boston je i dalje na pobjedu od velikog finala.

Preciznije, Boston vodi 3-2 u finalu koje se igra na èetiri dobivena susreta. Orlando je i dalje u nemoguæoj misiji okretanja zaostatka 3-0. Situacija je to koju u NBA ligi nikada niti jedan klub u seriji na èetiri pobjede nije okrenuo u svoju korist. Takvih je sluèajeva u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta bilo 93, od èega je u samo njih tri “isforsirana” sedma utakmica.

Štoviše, tek èetiri puta povijest sjevernoamerièkog profesionalnog sporta pamti da su momèadi okrenule 3-0 zaostatak. Uspjelo je to tri puta klubovima u NHL-u, a najsvježiji primjer ovog mjeseca ponudili su Philadelphia Flyersi koji su svladali Boston Bruinse. U bejzbolu je takvo što viðenom samo jednom, 2004. godine Boston Red Soxi su okrenuli New York Yankeese.

Priliku za svoj komadiæ povijesti sada ima Magic.

Nakon što su u produžetku èetvrtog susreta, igranog u Bostonu, smanjili na 3-1, igraèi Orlanda u svojoj su Amway Areni u srijedu bili i više nego uvjerljivi. Mogu zahvaliti to sjajnom šutu za tri poena (13-25), ali uèincima Dwighta Howarda (21 koš, 10 skokova, pet blokada), te Jameera Nelsona (24 poena) koji je dalekometne šuteve (4-5) ubacivao svaki puta kada su Celticsi pokušali zaprijetiti.

Najviše je za Boston pokazao Rasheed Wallace koji je ulaskom s klupe ubacio 21 koš.

Dodajmo da je tijekom susreta svijest nakratko izgubio Glen “Big Baby” Davis na èijem je licu nehotièno odsjeo Howardov lakat. Dogodilo se to tijekom treæe èetvrtine utakmice, a dezorijentiranog Davisa pada prilikom teturanja spasio je sudac Joey Crawford.

Sljedeæa utakmica na rasporedu je u petak u Bostonu, a u sluèaju eventualne sedme domaæin æe u nedjelju biti sastav s Floride.

U petak æe zbog akumuliranih tehnièkih pogrešaka za Boston susret propustiti Kendrick Perkins.

Finale istoka:

Orlando (2) – Boston (4) 113-92 (2:3)
(Howard 21p, 10s, 4il, 5bl, Nelson 24p, 5s, 5a / Wallace 21p)

Latest Posts

NE PROPUSTITE