Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando nadigrao Celticse, pobjeda Raptorsa

Sinoæ su u NBA ligi odigrane samo dvije utakmice, Raptorsi su na domaæem terenu uvjerljivo porazili Kingse, a Orlando je ostvario gostujuæu pobjedu protiv Bostona.

Celticsi su vrlo dobro zapoèeli utakmicu, nakon izjednaèene igre u prvoj èetvrtini, u slijedeæoj ubacuju u višu brzinu i rade prednost od 10 koševa razlike, tako da na poluvrijeme odlaze sa 11 koševa prednosti. Treæu èetvrtinu domaæini su odigrali katastrofalno, ubacili su samo 11 koševa, uz 36 gostujuæih. U posljednju èetvrtinu gosti odlaze sa 14 koševa prednosti, meðutim u nijednom trenutku nisu dopustili domaæinima da im se približe i eventualno ugroze pobjedu. Ovom pobjedom Orlando je zasjeo na drugu poziciju Istoka (34-17). Najefikasniji u redovima gostiju bili su Vince Carter sa 20 koševa, 3 skokova i isto toliko asistencija i Dwight Howard sa 16 koševa i 13 skokova. Celticse je predvodio Rajon Rondo sa 17 koševa, 8 skokova i 9 asistencija.

Nakon utakmice Dwight Howard je izjavio: “U drugo poluvrijeme smo ušli puno energiènije i odluènije. Ubacili smo neke važne šuteve i nakon toga se sve okrenulo u našu korist.”Raptorsi su se lako obraèunali sa Kingsima, utakmica je odluèena u posljednjoj èetvrtini koju su domaæini dobili sa 14 koševa prednosti. Ovom pobjedom Raptorsi su uèvrstili petu poziciju na Istoku (28-23). U redovima Raptorsa najefikasniji bili su Chris Bosh sa 36 koševa i 11 skokova i Andrea Bargnani sa 22 koša i 8 skokova. Kingse je predvodio Kevin Martin sa 24 koševa i 7 skokova.

Nakon utakmice trener Kingsa Paul Westphal je izjavio: “Dobro smo se držali do posljednje èetvrtine, a onda smo jednostavno promašili par šuteva i nismo uspjevali naæi naèina da zaustavimo njihovog ponajboljeg igraèa, Bosha.”

Rezultati:

Boston – Orlando 89-96
(Rondo 17p, 8s, 9a, 3ol / Howard 16p, 13s, Carter 20p)

Toronto – Sacramento 117-105
(Bosh 36p, 11s, 5a, Bargnani 22p, 8s / Martin 24p, 7s)

Latest Posts

NE PROPUSTITE