Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando nadoknadio protiv Kelta -14

Sinoæ  su u NBA ligi odigrane tri utakmice, uz jednu gostujuæu pobjedu Raptorsa.

Derbi Istoka odigran je na Floridi izmeðu Orlanda i Bostona. Kelti su u èetvrtoj èetvrtini vodili i sa 14 koševa prednosti, ali su igraèi Orlanda serijom 16-4 uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Pobjedu im je donio Rashard Lewis u posljednjoj sekundi utakmice. Najzaslužniji za 30. ovosezonsku pobjedu bili su Rashard Lewis sa 23 koša i 8 skokova, te Dwight Howard sa 19 koševa i 10 skokova. Kelte je predvodio Ray Allen sa 20 koševa, Paul Pierce je odigrao još jednu lošu utakmicu, ubacio je samo 12 koševa, uz vrlo loš šut iz igre 3:12.

Nakon utakmice trener Bostona Doc Rivers je izjavio: “Zasluženo smo izgubili, tokom cijele utakmice smo bili bolja momèad, na poluvrijeme smo otišli sa 11 koševa prednosti, a trebali smo otiæi sa 25, jednostavno su pojedini igraèi zakazali.”

Derbi Zapada odigran je Phoenixu izmeðu Sunsa i Mavsa. Sunsi su ušli u posljednju èetvrtinu sa 6 koševa zaostatka, ali su na kraju slavili i prekinuli gubitnièki niz protiv Mavsa. Sunse su predvodili Amare Stoudemire sa 22 koša i samo jednim skokom (cijelu posljednju èetvrtinu proveo je na klupi) i Steve Nash sa 19 koševa i 11 asistencija. Goran Dragiæ je pružio još jednu izvrsnu partiju, ubacio je 13 koševa uz 2 asistencije. U redovima Mavsa najefikasniji bio je Jason Terry sa  21 košem i 5 asistencija. Dirk Nowitzki je odigrao 884 utakmicu u dresu Mavsa i time postao klupski rekorder po broju odigranih utakmica prestigavši Brada Davisa.

Nakon utakmice Jason Kidd je izjavio: “Za Sunse su puno bolje odigrali igraèi sa klupe nego startna petorka.”

Rezultati:

New York Knicks – Toronto Raptors 104:106
Orlando Magic – Boston Celtics 96:94
Phoenix Suns – Dallas Mavericks 112:106

Latest Posts

NE PROPUSTITE