Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando: Nagovoriti Howarda na ostanak

Èelnici Orlanda imaju dvije opcije ovog prijelaznog roka. Pokušati nagovoriti Dwighta Howarda na produženje ugovora dovoðenjem pojaèanja, što je veoma teško u njihovoj situaciji ili razmijeniti Howarda te se pri tome riješiti Turkoglua i praktièki zapoèeti graditi novu ekipu ”od nule”.

Zaštiæeni igraèi:
/

Orlando nema niti jednog zaštiæenog slobodnog igraèa.

Nezaštiæeni igraèi:
Malik Allen, Earl Clark, Jason Richardson

Allen i Clark vjerojatno su odigrali svoje posljednje utakmice za Magic, nema potrebe da ih Orlando ponovno potpisuje, dok je situacija s Richardsonom nešto drugaèija. Iako æe uskoro napuniti 31. godinu još uvijek je u stanju svakoj ekipi ubaciti 15-ak poena. Ovog prijelaznog roka bit æe glavno ime meðu slobodnim igraèima koji igraju na poziciji šutera tako da æe se za njegove usluge boriti više ekipa što znaèi da æe vrlo vjerojatno karijeru nastaviti izvan Orlanda.

Igraèi pod ugovorom:
Gilbert Arenas, Dwight Howard, Hedo Turkoglu, Jameer Nelson, J.J. Redick, Brandon Bass, Chris Duhon, Quentin Richardson, Ryan Anderson, Deniel Orton

Orlando pod ugovorom ima gotovo istu momèad kao i u prošloj sezoni no pitanje je kako æe njihov sastav izgledati prije poèetka nove sezone. Brojne momèadi pokušavaju složiti ponudu koja bi prisilila èelnike Magica na puštanje Dwighta Howarda, dok s druge strane oni moraju pronaæi neka nova pojaèanja ukoliko žele svog najboljeg igraèa zadržati. Howard æe nakon isteka predstojeæe sezone moæi raskinuti svoj ugovor i tako postati slobodan igraè.

Orlando je ekipa koja je popunjena brojnim šuterima, no nedostaje im pravi razigravaè koji æe sve te šutere, ali i Howarda, ”hraniti” upotrebljivim loptama. Na draftu su 53. izborom uzeli DeAndrea Ligginsa, no on teško da može doæi do veæe minutaže ove sezone.

Kandidati za otpis ugovora:
Gilbert Arenas, Hedo Turkoglu

Gilbert Arenas oèiti je favorit za otpis ugovora, njegova 62 milijuna dolara za sljedeæe 3 sezone su velika pogreška koju Orlando sada ima priliku ispraviti. Turkoglu je takoðer preplaæen igraè, zaraðuje preko 10 milijuna dolara godišnje, a to ne isplaæuje igrama na terenu. Arenasa æe vjerojatno amnestirati, a ukoliko budu u nekoj razmijeni ostali bez Howarda, sigurno æe pokušati u taj trade ukljuèiti i Turkoglu, èime bi se riješili katastrofalnih ugovora i imali slobodan put za neizbježan rebuilding ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE