Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando nakon produžetka upisao prvu pobjedu

Košarkaši Orlanda uspjeli su izbjeæi finalni poraz na Istoku NBA lige protiv Bostona bez dobivene utakmice. Nakon produžetka su, kao gosti, slavili 96-92 i smanjili seriju na 3-1.

Otvorila im se mala prilika da dramatiènim uèine seriju koja je trebala biti, na samom poèetku, prepuna neizvjesnosti. U srijedu æe Orlando biti domaæin i time ima šansu dodatno smanjiti veliki zaostatak.

No, èinjenice kroz povijest i ne nude previše optimizma za sastav s Floride, buduæi da nikada niti jedna momèad u NBA doigravanju nije pobijedila kada je gubila seriju 3-0. Orlando se, pak, hvata za “slamku spasa” u ovogodišnjem NHL primjeru. Naime, hokejaši Philadelphije su pobijedili Boston nakon što su gubili seriju 3-0. Simbolièno, hokejaši Flyersa su èetvrtu utakmicu, baš kao i Orlando, dobili nakon produžetka.

Trebao je Orlando dobiti èetvrtu utakmicu u ponedjeljak i u osnovnom dijelu, u 48 minuta. Vodili su samo dvije minute i 23 sekunde prije kraja 85-78, a na kraju je Boston imao pri rezultatu 86-86 zadnji napad. No, u 16 sekundi nisu uspjeli uputiti šut prema Orlandovom košu.

Dvije trice Jameera Nelsona, kao i dva vezana koša Dwighta Howarda, dali su Orlandu i veliku prednost u produžetku, koju je gotovo poništio Ray Allen sa svoje dvije trice, ali Boston do kraja ipak nije uspio okrenuti rezultat i Orlando se pobjedom 96-92 odbio predati u seriji gdje ga svi veæ smatraju prežaljenim.

Napokon je pravu utakmicu za Orlando odigrao Dwight Howard, te je dominirao baš kako se i oèekivalo da æe biti od samog poèetka. Postigao je 32 poena i imao 16 skokova uz èetiri blokade, a sve je zaèinio odliènim šutom 13-19 (napokon je akcije završavao onim što najbolje zna – zakucavanjem). Isto tako, Orlando je napokon imao i, barem, prosjeèan šut za tri poena (10-28).

Unatoè 32 poena i 11 skokova Paula Piercea treba reæi da je voða Celticsa promašio svih šest šuteva za tri poena, a zakazao je i Rajon Rondo sa ispodprosjeènih 9 poena i tek osam asistencija. I klupa Celticsa je ostala bez znaèajnijeg uèinka – kombinirano su dali samo 12 poena.

Finale istoka:

Boston (3) – Orlando (2) 92-96, 86-86 nakon produžetka (3-1)
(Pierce 32p, 11s / Howard 32p, 16s, 4bl, Carter 23p, 5s, 9a)

Latest Posts

NE PROPUSTITE