Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando nudi Sergea Ibaku

Trade deadline je sve bliže i bliže zbog čega se mnoge glasnije sve češće i češće pojavljuju u medijima. Prema posljednim informacijama iz NBA lige, momčad Orlando Magica je spremna razmijeniti pridošlicu koja je stigla ovog ljeta iz Oklahome City Thundera, Sergea Ibaku.

Naime, Ibaka je stigao u ljeto u razmjeni u kojoj su Victor Oladipo, Ersan Ilyasova i izbor ovogodišnjeg drafta (Domantas Sabonis) otišli put Oklahome u zamjenu za cijenjenog defenzivca Ibaku. U ovoj sezoni, Orlando su trenutačno nalazi na 22. poziciji kada je obrana u pitanju, dok su 29. u ligi što se napada tiče. S omjerom 19-31 nalaze se na pretposljednjem mjestu Istoka daleko od playoff utrke. Zbog okolnosti uprava je odlučila promijeniti stvari na Floridi.

Informacije prenose kako imaju namjeru razmijeniti Ibaku do kraja roka za trade, s obzirom na to da je Ibaka narednog ljeta slobodan igrač, te su minimalne šanse da produlji ugovor s Magicom. S druge strane na njegovoj poziciji je Bismack Biyombo koji je ovog ljeta stigao kao free agent potpisavši ugovor na četiri godine u vrijednosti od 70 milijuna dolara te ne bi bilo logike da razmjene Biyomba kako bi zadržali Ibaku koji ima tendenciju da potpiše za momčad contendera.

Ibaka je veoma tražen profil igrača u današnjoj ligi. Sposoban je pogoditi šut iz vana, dobar je leđima prema košu, odličan je skakač, zaštitnik reketa kao i bloker. No, kome bi najviše pomogao Ibaka u ovoj situaciji?

Boston Celticsima je prijeko potreban neki skakač koji bio igrao u paru s Al Horfordom, Toronto Raptorsi očajnički žele Ibaku u svojim redovima kako bi raširio teren i donio im potrebnu obranu u reketu za korak dalje u doigravanju. Denver Nuggetsi su također u igri jer žele upariti nekog blokera s Nikolom Jokićem kako bi obranu podigli na novi level.Tu su i Blazersi kao i Pelicansi kojima nedostaje obrambeni igrač koji širi teren u napadu, kako bi ušli u borbu za playoff. No, što ove momčadi mogu ponuditi Ibaku, ostaje nam da vidimo.

Orlando bi se trebao okrenuti razvijanju mladih igrača kao što su Aaron Gordon, koji se ove sezone muči na poziciji tri, kao i Mario Hezonja koji minute dobiva na kašičicu od strane Franka Vogela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE