Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando otpustio Glena Davisa, brojne ekipe zainteresirane

Čelnici Orlando Magica jučer su i službeno obavijestili javnost da su otpustili svog krilnog centra Glena Davisa, a odmah su se pojavile brojne ekipe koje bi ga htjele vidjeti u svojim redovima.

Preciznije rečeno, Orlando je otkupio ostatak Davisovog ugovora, koji mu ove sezone donosi 6,4 milijuna dolara, a sljedeće 6,6 milijuna. Nisu objavljeni detalji otkupa, tako da nije poznato koliko je Orlando morao isplatiti Davisu da raskinu ugovoru.

Bilo kako bilo, 48 sati nakon raskida ugovora Davis može potpisati ugovor s novom ekipom. Odmah su se pojavile priče o brojnim ekipama koje ga pokušavaju dovesti. Za sada se vjeruje da su u prednosti Los Angeles Clippersi, prvenstveno zbog trenera Doca Riversa, koji je bio trener Davisu u njihovim danima u Bostonu. Također, Netsi su vrlo zainteresirani te će bivši suigrači, Paul Pierce i Kevin Garnett, pokušati nagovoriti Davisa na dolazak u Brooklyn.

Bilo je jasno da Davis ne može biti glavni igrač ekipa, ali može biti itekako koristan kao igrač s klupe koji unosi energiju i sposobnost postizanja poena kada se glavni igrači ekipe odmaraju. Sigurno će svi kandidati za naslov biti u kontaktu s njime i htjet će potpisati ugovor do kraja sezone jer sigurno nema boljih slobodnih igrača trenutno na tržištu.

Davis je u Orlandu proveo protekle dvije i pol sezone. Trebao je biti vođa momčadi nakon odlaska Dwighta Howarda, ali to se nije dogodilo i takva očekivanja su bila previše za njega. Tijekom boravka u dresu Magica prosječno je bilježio 11,6 poena i 6,1 skok po utakmici, a njegovim odlaskom više će odgovornosti pasti na leđa mladih Tobiasa Harrisa, Andrewa Nicholsona i Kylea O’Quinna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE