Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando “razbio” Netse, Love i Martin srušili Knickse

Šest utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi i kao svakoga dana od početka sezone, i danas je bilo nekoliko iznenađenja. Ovoga puta Orlando Magic sve je iznenadio uvjerljivom pobjedom protiv Brooklyn Netsa, dok je iznenadio i Russell Westbrook brzim povratkom na parket nakon ozljede koljena u doigravanju prošle sezone.

Košarkaši Orlanda upisali su drugu domaću pobjedu uvjerljivim slavljem protiv Brooklyn Netsa 107:86. Bio je ovo trenerski debi Jasona Kidda na klupi Brooklyna, ali neće ga pamtiti do dobrome. Ključna je bila treća četvrtina koju je Orlando otvorio serijom 17-4 i tako se uspio odvojiti na sigurnu prednost koju su čuvali sve do kraja susreta. Orlando je igrao vrlo dobru obranu i dostupio Netsima ukupan šut od samo 38%, što je bilo ključ pobjede.

Victor Oladipo i Nikola Vučević predvodili su Orlando s po 19 postignutih poena, Andrew Nicholson ubacio je 17 poena uz 11 skokova, a Arron Afflalo je upisao 16 poena, 8 asistencija i 6 skokova. Kod Netsa su samo Paul Pierce i Brook Lopez bili dvocifreni, Lopez je ubacio 21 poena, a Pierce 16. Uvelike je razočarao Joe Johnson sa samo dva poena za 23 minute na parketu.

Vrijednu pobjedu, i jedinu gostujuću sinoć, upisali su Minnesota Timberwolvesi slavljem 109:100 nad New York Knicksima. Novu sjajnu utakmicu odigrao je Kevin Love te je odveo svoju momčad do treće uzastopne pobjede u novoj sezoni. Timberwolvesi su žestoko krenuli i već nakon prve četvrtine vodili s 40:19 i stečenu prednost su očuvali do kraja, iako su Knicksi imali priliku za preokret. Sredinom posljednje četvrtine serijom 10-3 Knicksi su došli na samo dva poena zaostatka, ali Kevin Martin odmah pogađa tricu, nakon njega šut zabija i Kevin Love te su Timberwolvesi mirno susret priveli kraju.

Love je ubacio 34 poena, uhvatio 15 skokova i podijelio 5 asistencija te je trenutno s 29,7 poena u prosjeku prvi strijelac lige. Sjajan je bio i Martin s 30 poena (šut 9/12, za tricu 5/5), a razigravao ih je Ricky Rubio s 10 asistencija te 8 poena i 6 skokova. Najbolji kod Knicksa po običaju bio je Carmelo Anthony s 22 poena (šut 8/21) i 17 skokova, s klupe je dobro odigrao Metta World Peace sa 17 poena, ali nisu uspjeli nadoknaditi katastrofalan ulazak u utakmicu.

Nekoliko sati prije utakmice iz redova Thundera objavili su da se Russell Westbrook vraća na parket i odmah je pokazao svoju vrijednost u pobjedi Oklahome nad Phoenixom 103:96. Čini se da Westbrook neće imati toliko problema s povratkom u igru kao Derrick Rose jer je već u prvoj utakmici ubacio 21 poen uz 7 asistencija, a njegov povratak dao je više prostora Kevinu Durantu koji je to iskoristio s 33 poena i 10 skokova. Sunsi su početkom posljednje četvrtine imali 6 poena prednosti, ali su brzo sve to prosuli te su Westbrook i Durant mirno dovršili posao.

Sunse može zabrinuti ozljeda gležnja Gorana Dragića koji je nakon 20 minuta igre izašao s parketa i više se nije vraćao, a njegov izostanak iskoristio je Eric Bledsoe upisavši 26 poena, 14 asistencija i 7 skokova. Dobar kod Sunsa bio je i Gerald Green s klupe ubacivši 21 poen uz 8 skokova.

Los Angeles Lakersi upisali su tijesnu pobjedu nad Atlanta Hawksima rezultatom 105:103. Imali su Lakersi početkom druge četvrtine prednost od 21 poena, ali Hawksi se nisu predavali te su se malo po malo vraćali i uspjeli izboriti napetu završnicu. Šest sekundi prije kraja Paul Millsap pokušao je iznuditi prekršaj u napadu Pau Gasola, no suci su nakon pregledavanja snimke utvrdili da je bio obrambeni prekršaj, ne prekršaj u napadu, tako da je Gasol dobio dva slobodna bacanja koja je uspješno realizirao za pobjedu. U zadnjem napadu Kyle Korver uputio je težak šut iz kontakta, ali Gasol ga je blokirao i Lakersi su došli do druge pobjede u sezoni.

Xavier Henry dobio je mjesto u početnoj postavi ispred Nicka Younga, a treneru D’Antoniju se odužio na povjerenju ubacivši 18 poena. Gasol je susret završio sa 16 poena i 13 skokova, a Steve Nash i Nick Young ubacili su po 13 poena. Šuterski raspoložen kod Hawksa bio je Kyle Korver koji je pogodio 6 trica za 22 poena, dok je Al Horford upisao snažan double-double od 12 poena i 16 skokova.

U preostala dva susreta Miami je prekinuo niz od dva poraza pobjedom protiv Washington Wizardsa rezultatom 103:93, dok su Pistonsi svladali Celticse 87:77 i tako ih i nakon trećeg susreta sezone ostavili bez pobjede. LeBron James predvodio je Miami s 25 poena, a poen manje ubacio je Chris Bosh, dok su u pobjedi Pistonsa Josh Smith, Andre Drummond i Greg Monroe ubacili po 15 poena svaki. Navijače Pistonsa može obradovati povratak na parket Brandona Jenningsa, koji je u debiju za Pistonse upisao 14 poena uz 4 asistencije i 4 ukradene lopte.

NBA rezultati, 3.11.2013:

Detroit Pistons – Boston Celtics 87:77
Miami Heat – Washington Wizards 103:93
Orlando Magic – Brooklyn Nets 107:86
Oklahoma City Thunder – Phoenix suns 103:96
New York Knicks – Minnesota Timberwolves 100:109
Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 105:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE