Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando odbio opciju četvrte godine, Hezonja od srpnja neograničeni slobodni igrač

Po pisanju pojedinih američkih medija, Orlando razmišlja o razmjeni Marija Hezonje, petog izbora drafta 2015. Izvori iz lige su potvrdili ESPN-u da je Orlando odbio opciju četvrte godine, što je samo još jedan od mogućih argumenata da se Hezonjini dani u Orlandu bliže kraju. Hezonja će idućeg srpnja postati neograničeni slobodni igrač, a opcija četvrte godine bi mu jamčila 5,2 milijuna dolara u sezoni 2018./2019.

Američki mediji također iznose svoje mišljenje, pišući da je dvadesetdvogodišnji Dubrovčanin atletičan i talentiran, ali da njegov napredak nije konstantan, te da je prerano reći hoće li ove sezone u stvarnosti napredovati.

Navodno je nekoliko klubova zainteresirano za hrvatskog igrača, a po pisanju medija najzainteresiraniji su Sacramento Kingsi. Vlade Divac i Predrag Stojaković su navodno željeli Hezonju izabrati na draftu 2015. godine. Sacramento je skoro odabrao Hezonju, ali ga je Orlando odabrao prije. Umjesto toga, Sacramento je odabrao Willieja Cauley-Steina kao šesti izbor istog drafta. Ako Hezonju razmijene u Kingse, tamo će se pridružiti srpskom trojcu Divcu, Stojakoviću te rookieju Bogdanu Bogdanoviću.

Orlando bi u zamjenu za Hezonju iz Sacramenta dobio Malachija Richardsona, koji je prošle godine odabran kao 22. izbor od strane Charlotte Hornetsa, no potom je proslijeđen u redove momčadi iz glavnog grada Kalifornije. Hezonja je u dosadašnjoj karijeri odigrao 150 utakmica, te je na prosjeku od 5,5 poena, 2,2 skoka te 1,2 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE