Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando se oprostio od Amway Arene

U nedjelju je u povijest otišla Amway Arena, sportska dvorana u Orlandu, koja je duge 22 godine bila dom košarkaškoj NBA momèadi Orlando Magica.

Otvorena je 29. sijeènja 1989. godine, a veæ ujesen iste godine u njoj je poèela igrati novoformirana, ekspanzivna NBA momèad.

Od nedjelje, 25. ožujka 2012. godine, Arena koja je nosila ime amerièkoga kemijskog i nutritivnog diva, više ne postoji; uništena je u kontroliranoj eksploziji do temelja i na njezinu æe mjestu niknuti drugi projekt na ponos ovoga floridskog grada.

Policija je naširoko blokirala podruèje kako bi se proces rušenja mogao realizirati sigurno. Nostalgièni navijaèi posljednji su se put od omiljenog odredišta oprostili sa sigurne razdaljine.

Do 17.000 mjesta bio je kapacitet dvorane u kojoj su takoðer stolovali Orlano Piratesi, lokalna momèad dvoranskog nogometa.

Svjedoèila je ta dvorana All-Star utakmici 1992. godine, kao i dvjema finalnim utakmicama NBA doigravanja u kojima je Orlando ugostio Houston Rocketse 1995. godine. Shaquille O’Neal i Anfernee Hardaway, tadašnje prve zvijezde floridskog sastava, pometene su u finalu s 4-0 od tada aktualnih prvaka Houston Rocketsa predvoðenih Hakeemom Olajuwonom i Clydeom Drexlerom.

Od listopada 2010. godine Magic i Piratesi preselili su u ugodniji i raskošniji Amway Center, koji prima 19.000 gledatelja i ove je sezone, 20 godina kasnije, ponovno ugostio najbolje košarkaše obiju konferencija NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE