Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando traži osvetu, Memphis u Staples Centru

Nakon juèerašnjeg rekordno velikog broja utakmica danas nam slijedi rekordno mali broj. Samo su dvije utakmice na rasporedu. Prva æe se odigrati u Amway Centru dvoboj izmeðu Orlanda i Bostona a zatim u Staples Centru izmeðu Clippersa i Grizzliesa. Vjerujemo kako æe u oba ogleda biti zanimljivo jer su to dvoboji konkurenata za doigravanje.

Orlando Magic – Boston Celtics  02.00

Orlando (12-5) je nakon tri dana dobio priliku za osvetu. Boston im je u ponedjeljak zadao veliki udarac svladavši ih 87:56 u TD Gardenu i sada Magic ima priliku za popravni ispit u svom Amway Centru. Pošto je raspored neumoljiv ove sezone Orlando je veæ odigrao jednu utakmicu nakon katastrofe u Bostonu i iskupio se pobjedom kod jake Indiane 102:83. Odigrali su susret kao da se dan prije nije ništa dogodilo i predvoðeni Ryanom Andersonom (24 poena, 8 skokova od èega 6 napadaèkih) došli do velike pobjede. Van Gundy nema nikakvih problema sa izostancima svojih igraèa i imat æe sve na raspolaganju dok kod gostiju to i nije baš tako jer muku muèe sa ozljedama od poèetka sezone. Celticsi (7-9) imaju dvije pobjede u zadnje dvije utakmice i ovo æe im biti tek drugi put u sezoni da su u prilici otiæi na tri uzastopne. Imali su par dana odmora od gore spomenute prethodne im utakmice pa bi se moglo dogoditi da se vrate na parket Rondo, Dooling, Pietrus i Wilcox koji su propustili zadnji ogled a upitni su i za veèeras. Definitivno æe Rivers biti bez Raya Allena kojega bi opet u prvoj postavi trebao zamijeniti Saša Pavloviæ. Rajon Rondo je veæ tri utakmice out pa je njegovu ulogu najboljeg asistenta momèadi preuzeo Paul Pierce koji je na prosjeku od skoro 8 asistencija u ta tri susreta.

Unatoè laganoj pobjedi Bostona u ponedjeljak Orlando je favorit i njima dajemo laganu prednost. Nemaju toliko problema sa ozljedama, igraju pred domaæom publikom a motiva za pobjedu im sigurno neæe nedostajati.

Los Angeles Clippers  – Memphis Grizzlies  04.30

Noæas su Los Angeles Clippersi (9-6) igrali gradski derbi i izgubili 91:96. Vodili su veæim dijelom utakmice, nekad i po 10 razlike, no nisu izdržali nalet Lakersa u zadnjoj èetvrtini.  Blake Griffin je bio odlièan sa 26 koševa i stvarao je najviše problema protivnièkoj ekipi. Noæas se i Chris Paul vratio na teren i za 28 minuta upisao samo 4 koša, no imao je izvrsnih 12 asistencija.  Memphis (10-7) je imao 7 pobjeda za redom, ali taj niz su prekinuli Portland Trail Blazersi pobjedom 84:97. U toj utakmici igraèi Memphis Grizzliesa su oèiti bili umorni od prethodne utakmice gdje su uspjeli preokrenuti -20 protiv Golden Statea. Imali su samo dvojicu dvoznamenkastih igraèa, Rudyja Gaya s 11 i O.J. Mayoa s 20 koševa. Danas ih èeka težak ispit jer æe Clippersi htjeti isprati gorak okus od noæašnjeg poraza.

Prednost dajemo momèadi Los Angeles Clippersa koji kod kuæe pružaju uvjerljive partije, a najveæi  je dobitak povratak Chrisa Paula.

Latest Posts

NE PROPUSTITE