Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando traži prekid serije poraza, Celticsi u United Centru

Za veèeras imamo samo èetiri susreta na raspolaganju za praæenje. Dva æe biti od iznimne zanimljivosti jer se klubovi bore za što bolja mjesta u doigravanju. U prvom posrnuli Orlando doèekuje New York kojem “gori” na osmoj poziciji dok Bullsi nakon što su po prvi puta u sezoni osjetili gorak okus dva uzastopna poraza doèekuju Celticse koji sada veæ èvrsto drže èetvrtu poziciju Istoka. U preostala dva ogleda gledat æemo Detroit protiv Washingtona odnosno Kingse i Clipperse koje veèeras oèekuje nova utakmica.

Orlando Magic – New York Knicks  01.00

Treæi i posljednji dvoboj izmeðu ove dvije ekipe. Do sada je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu. Orlando (32-22) je nanizao èetiri uzastopna poraza, a posljednji je bio posebno bolan u Detroitu gdje su se tome najmanje nadali. Oèit je nedostatak Howarda koji je i za veèeras upitan a njemu na toj listi prave društvo startni playmaker Nelson te drugi najbolji strijelac ekipe Anderson. Bez njih trojice u sastavu niti veèeras nemaju što tražiti pa tako Stan Van Gundy željno oèekuje nove vijesti u vezi njihovog oporavka. U taboru Knicksa (27-27) je opsadno stanje. Glavni konkurenti Bucksi nikako da posustanu te im uporno pušu za vratom na 9. poziciji. Za ovako skupu ekipu bi bilo sramotno ne izboriti doigravanje na Istoku pa Mike Woodson skupa sa svojim igraèima pokušava spasiti sezonu. Nije mu preostalo ništa drugo nego vratiti loptu odnosno cijelu momèad u ruke Anthonyju i dati mu potpunu kontrolu. Iako su mu u zadnjih 5 utakmica brojke itekako narasle bez pomoæi ostatka ekipe ne ide. Stoudemire i Lin su out na duži period pa se krpaju s niskom postavom. Bude li falio veèeras Howard domaæinu to bi i moglo proæi u suprotnome teško, iako je Chandler pokazao u zadnjem meðusobnom okršaju kako se suprotstaviti najboljem centru današnjice.

Od ozljeda najviše zavisi konaèni ishod veèerašnje utakmice. Kompletni Orlando je svakako favorit, u protivnom prednost ide na stranu gostiju.

Detroit Pistons – Washington Wizards  01.30

Susret dviju momèadi koje jedva èekaju kraj sezone kako bi napravile promjene u ekipama. I jedna i druga momèad ima nekolicinu igraèa sa skupim ugovorima koji im ne igraju neku znaèajnu ulogu i voljeli bi ih se riješiti i zbog toga najviše pati trenutaèna ekipa. Kod Pistonsa ipak to malo bolje izgleda jer imaju trenera koji je apsolutno posveæen klubu pa ih tako uspije motivirati i unatoè tome što je za njih sezona veæ gotova. U zadnjih pet utakmica imaju èetiri pobjede a pošto veèeras gostuje znatno lošija ekipa dobivaju novu priliku za odvojiti se još od pratnje i uèvrstiti 10. poziciju što ipak nešto znaèi na samom kraju. Za veèeras je upitan nastup jedino Stuckeya no bude li ga zamijenio Knight ne bi smjelo biti problema jer æe se on puno lakše boriti s Wallom nego ozljedama naèeti play. Wizardsi (12-42) su na tri poraza u nizu i sada im slijede tri dodatna gostovanja koja ipak nisu toliko strašna jer nakon Detroita gostuju kod Netsa te Bobcatsa. Jordan Crawford je u odliènoj formi pa tako u ta posljednja tri susreta bilježi 23 poena po utakmici i veèeras bi trebao uz Walla biti udarna igla. Booker i Nene su i dalje na day-to-day listi pa bi Monroe pod košem trebao imati lagan posao.

Detroit bi trebao slaviti u ovoj utakmici i tako okonènati ovu seriju 2-1 sebi u korist.

Chicago Bulls – Boston Celtics  03.30

Chicago Bullsi (42-13) su upisali èak tri poraza u zadnjih pet utakmica i Miami Heat im se opasno približio na jedinici. Najveæi problem za Chicago je naravno neigranje Derricka Rosea, kojeg danas svi navijaèi Bullsa željno išèekuju da izaðe na parket. Zadnji poraz im je nanio Houston, koji ih je pobijedio sa 93:99, a zabrinjavajuæe je to, što su Bullsi na odmoru imali èak 11 koševa prednosti.  U porazu su najbolji bili Luol Deng s 24 i Carlos Boozer sa 16 koševa. Danas im u goste dolaze Boston Celticsi (30-23) koje su ove sezone dobili u dva od tri meðusobna susreta. Oni su juèer kod kuæe poraženi od San Antonio Spursa sa 86:87. Iako su gosti tijekom prvog dijela vodili i sa 17 koševa prednosti, Boston se uspio vratiti u utakmicu, te su došli u prigodu da pobjede, ali je Paul Pierce promašio sa zvukom sirene. Mlada nada, Avery Bradley je predvodio domaæine s 19 koševa, a odmah do njega je bio Kevin Garnett sa 16 koševa.

Ukoliko danas Rose nastupi šanse gostiju su minimalne, no u sluèaju izostanka gosti æe imati veliku prednost na poziciji playmakera. U svakom sluèaju možemo oèekivati jednu vrlo zanimljivu utakmicu.

Sacramento Kings  – Los Angeles Clippers  04.00

Sacramento Kingsi (19-35) su zadnju utakmicu igrali u utorak kod kuæe protiv Phoenix Sunsa, koji su ih porazili sa 100:109. Gosti su došli do pobjede zahvaljujuæi dobroj zadnjoj èetvrtini (30:22), a domaæinima  nije pomoglo niti super izdanje DeMarcusa Cousinsa. Naime, Cousins je ubacio rekord karijere 41 koš uz 12 skokova, i tako opet pokazao da æe u buduænosti biti jedna od zvijezdi lige. Kingsi su nastupili bez Johna Salmonsa i Marcusa Thorntona, èiji su nastupi i danas pod upitnikom. Los Angeles Clippersi (32-22) su juèer izgubili gradski derbi sa 108:113. Lakersi su vodili s 15 razlike tijekom treæe èetvrtine, no borbeni Clippersi se vraæaju i tri minute prije kraja vode sa 104:103, ali u završnici se veliki brat bolje snašao.  Za 28 koševa najbolji je bio Caron Butler, a vrlo dobri su bili Chris Paul s 22 koša i èak 16 asistencija, te Blake Griffin koji je dva puta masakrirao Pau Gasola, s 15 koševa i 14 skokova.

Iako su gosti malo umorni od juèerašnjeg dvoboja, dajemo im prednost jer imaju više kvalitetnih igraèa od domaæe ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE