Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Orlando zaustavio niz Bostona

Repriza prošlogodišnjeg Božiænog okršaja izmeðu Boston Celticsa i Orlando Magica ove je godine završila drugaèijim raspletom. Iako je prije poèetka posljedne èetvrtine izgledalo kao da æe Celticsi nastaviti svoj niz nepobjedivosti, košarkaši Orlanda proigrali su i preokretom u èetvrtoj èetvrtini podarili svojim navijaèima božiænu pobjedu.

Domaæin je otvorio utakmicu serijom 13-0, samo da bi nakon toga Boston napravio seriju 15-0 i poveo s 15-13. Imali su Celticsi poèetkom drugog poluvremena i prednost od 12 koševa razlike, a košem Garnetta su poveli sa 77-71 tri minute i 21 sekundu prije kraja dvoboja. No, nakon toga su stali, pa je Orlando serijom 15-1 do kraja dvoboja stigao do 18 pobjede sezone (18-12), te druge uzastopne, nakon što je prije toga imao èetiri uzastopne poraza.

Orlando je, isto tako, prekinuo seriju Bostona od 14 uzastopnih pobjeda. Podsjetimo, Magic je ranije ovoga tjedna pobjedom protiv San Antonija okonèao i niz Spursa od 10 pobjeda zaredom. Boston je, pak, posljednji poraz prije ovoga, pretrpio 21. studenog kod Toronta.

Brandon Bass predvodio je domaæine s 21 košem i 9 skokova. Hidayet Turkoglu dodao je 16 koševa uz 4 skoka i 4 asistencije. Dwight Howard je imao problema s prekršajima, ali i s preciznošæu. Ubacio je samo 6 poena uz šut 1-4 iz igre i 4-10 iz slobodnih bacanja. Uèinak je popravio sa 11 skokova i 5 blokada.

U Bostonu je Kevin Garnett upisao 22 poena, a Paul Pierce 18, uz 8 skokova i 5 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti.

Bio je to prvi susret ovih klubova nakon konferencijskog finala doigravanja prošle sezone, u kojem je Boston slavio s 4-2 u pobjedama. Sljedeæi dvoboj Celticsi i Magic odigrat æe 17. sijeènja u Bostonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE