Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osakaćeni Lakersi svladali Netse, tricaško ludilo u Houstonu

S mnogo problema u sastavu Los Angeles Lakersi su dočekali gostovanje kod Brooklyna, u noći s utorka na srijedu. No, nadvila se D’Antonijeva momčad iznad svega toga i pobijedila 92:83.

Bio je to najzanimljiviji ogled večeri, a još je jednom stvar u svoje ruke preuzeo Kobe Bryant koji je s 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije predvodio svoju momčad do treće pobjede zaredom, te šeste u posljednjih sedam utakmica.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Samuel Dalembert (35)
  • Asistencije: Brandon Jennings (10)
  • Skokovi: Omer Asik (15)
  • Ukradene lopte: David West (5)
  • Blokade: Larry Sanders (5)

Lakersi su treći put zaredom igrali bez ozlijeđenog Dwighta Howarda, a četiri minute prije kraja se ozlijedio i Pau Gasol. U pitanju je stopalo i zasad nije poznato koliko je ozljeda teška. Morali su Lakersi igrati i bez suspendiranog World Peacea, tako da je u izostanku tih igrača ova pobjeda još značajnija. Uz Bryanta dobar je bio i Steve Nash sa 17 poena, četiri skoka i osam asistencija, dok je na drugoj strani dominirao centar Brook Lopez s 30 poena i 11 skokova.

Inače, tijekom siječnja su Lakersi na gostovanju imali seriju 0-7, u veljači je sve daleko bolje jer imaju tri pobjede u tri utakmice.

Tricaško je ludilo trajalo u utakmici Houstona i Golden State u kojoj je domaćin slavio 140:109. Posljednje tri minute dvoranom je odjekivalo “još jedna trica, još jedna trica…”. Dotad su igrači Houstona pogodili 23 trice, te su time izjednačili rekord po broju trica na jednom ogledu Orlanda, od prije četiri godine. No, ta još jedna za rekord nije postignuta, ali šut od 23/40 za tri poena bio je uistinu impresivan.

Nevjerojatno, ali svi igrači Houstona (njih čak devetorica) su te večeri imali šut za tri poena 50 posto i bolji. Jeremy Lin ih je ubacio pet (ukupno 28 poena i devet asistencija), po četiri su dodali Harden (ukupno 18 poena) i Parsons (16 poena).

Indiana je doma dobila Atlantu 114:103, čime je došla do petnaeste pobjede zaredom na domaćem parketu. Drugi je to najduži niz pobjeda Pacersa u povijesti pred svojim navijačima, a ove večeri je igrač utakmice bio Paul George s 29 poena, pet skokova i četiri dodavanja.

Slovenac Goran Dragić je bio samozatajan sve do posljednje četvrtine, ali je tada eksplodirao i gurnuo Memphis u poraz (Phoenix je slavio 96:90). Dragić je u posljednjih dvanaest minuta postigao čak 15 od ukupno 17 poena.

Recimo i da je do sedme pobjede zaredom došao Denver koji je na svom parketu slomio Milwaukee 112:104. Da je Denver trenutačno vruć, potvrdili su Lawson i Gallinari, najbolji igrači kod pobjednika sa po 22 poena. Na utakmici je sve iznenadio centar Bucksa Samuel Dalembert koji je za 27 minuta igre postigao 35 poena (rekord karijere) uz šut 17/21, a tome je dodao i 12 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE