Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osam pobjeda zaredom nije bilo dovoljno, Sunsi ostali bez playoffa

Iako su upisali i osmu pobjedu zaredom u Orlandu te dokazali da su momčad u najboljoj formi nastavka NBA sezone, Phoenix Sunsi našeg Darija Šarića nisu uspjeli uhvatiti playoff. Naime, oni su svoj posao odradili pobjedom protiv Dallasa rezultatom 128:102, ali nisu dočekali kiks Memphisa ili Portlanda u dvobojima protiv Bucksa i Netsa.

Odigrao je hrvatski reprezentativac, Dario Šarić, još jednu iznimno dobru utakmicu protiv Dončićeve družine. Ubacio je 16 poena uz šut iz igre 6 od 10 te upisao 6 skokova i 2 asistencije za 25 minuta na parketu. Devin Booker je dodao 27, a Luka Dončić je za samo 13 minuta na parketu upisao 18 poena i 5 skokova. Pozitivna stvar je što je Dario ovakvim igrama dokazao da je itekako koristan, stoga ne bi trebao imati nikakvih problema u potpisivanju novog, puno bogatijeg NBA ugovora.

Prava drama odvijala se u susretu između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa. Blazersima je pobjeda bila neophodna za osiguravanje play-in dvoboja te se očekivalo puno lakše slavlje. Ipak, u uzbudljivoj završnici svladali su Brooklyn 134:133, a ponovno je briljirao Damian Lillard, koji je zabio 42 poena. Imao je Caris LeVert šut za pobjedu Netsa, međutim, nije ga pogodio.

Razigravanje za mjesto u playoffu između Portlanda i Memphisa može imati maksimalno dvije utakmice. Ukoliko prvu dobije Portland, oni će na megdan Lakersima. S druge strane, Memphisu nije dovoljna jedna pobjeda, već bi on u slučaju slavlja u prvom susretu, trebao slaviti i u drugom, kako bi izborio playoff.

Parovi NBA playoffa

Istok

Millwakuee Bucks : Orlando Magic

Miami Heat : Indiana : Pacers

Boston Celtics : Philadelphia 76ers

Toronto Raptors : Brooklyn Nets

Zapad

LA Lakers : pobjednik play-ina (Portland ili Memphis)

Oklahoma City Thunder : Houston Rockets

Denver Nuggets : Utah Jazz

LA Clippers : Dallas Mavericks

Latest Posts

NE PROPUSTITE