Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osam utakmica, osam pobjeda domaæina

U subotu naveèer je odigrano osam utakmica u NBA ligi, te su u svih osam domaæe momèadi ostvarile pobjede. Mnoge od njih su bile i prilièno uvjerljive.

U veæinu tih utakmica su domaæe momèadi i zakoraèile kao papirnati favoriti, a može se reæi da je iznenadio jedino Sacramento koji je sa 102-96 pobijedio New Orleans. Time je i prekinut pobjednièki niz New Orleansa koji je tijekom sijeènja imao deset pobjeda zaredom.

Sada se vidi da pobjeda Sacramenta u petak naveèer kod aktualnih prvaka Los Angeles Lakersa nije sluèajna, veæ je pretposljednja momèad sa Zapada uletjela u dobar ritam i maksimalno ga koristi.

Kao i protiv Lakersa tako je i u subotu najbolji pojedinac “kraljeva” iz Sacramenta bio DeMarcus Cousins sa 25 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

  • Rekorderi dana

  • li>Koševi: Joe Johnson (27)

  • Asistencije: Devin Harris (16)
  • li>Skokovi: Zach Randolph (20)

  • Ukradene lopte: Randy Foye (4)
  • Blokade: Andrew Bogut (7)

U Dallasu sve ljepše izgleda kada imaju Dirka Nowitzkoga u momèadi. Nakon niza od šest poraza, kada su igrali bez njemaèkog košarkaša, pobjedom protiv Atlante 102-91 su potvrdili pozitivan niz 5-1. Dallas je slomio goste serijom 14-1 poèetkom posljednje èetvrtine, a najbolji su kod pobjednika bili spomenuti Nowitzki sa 19 poena i Jason Terry sa 18 poena i 11 asistencija.

Niz poraza, pak, drži Toronto koji je porazom od Minnesote 103-87 upisao jedanaesti neuspjeh zaredom. U toj je utakmici, pak, domaæi centar Kevin Love došao do 42. sezonskog “double-double” uèinka. Ubacio je 21 poen uz 12 skokova.

Nastavlja se agonija košarkaša Washingtona u gostima. I dalje su jedina momèad bez pobjede na strani, a omjer se sada popeo sve do 0-23. Memphis  je pobijedio 107-93 prvenstveno igrom pod koševima gdje su dominirali Randolph (24 poena i 20 skokova) i Arthur (22 poena).

Latest Posts

NE PROPUSTITE