Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osam utakmica, osam pobjeda gostiju

Osam je utakmica odigrano u najjaèoj košarkaškoj ligi u noæi sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu. U svih osam do pobjede su došle gostujuæe momèadi.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (35)
  • Asistencije: Raymond Felton (11)
  • Skokovi: Derrick Favors (14)
  • Ukradene lopte: James Harden (5)
  • Blokade: Wilson Chandler (5)

Posebno je uzbudljivo bilo u Atlanti gdje su domaæi Hawksi upisali 88-86 poraz od Charlotte Bobcatsa, ponajviše zahvaljujuæi vrlo dobrom izdanju svog bivšega košarkaša Stephena Jacksona. Osim što im je utrpao 32 poena, Jackson je ubacio i koš u posljednjoj sekundi koji je Bobcatsima donio pobjedu u utakmici u kojoj su imali i zaostatak od 22 poena tijekom prvog poluvremena, odnosno 18 u treæoj èetvrtini utakmice. Bila je ovo prva pobjeda Bobcatsa u Atlanti nakon sedam uzastopnih poraza. Niz je trajao od sijeènja 2007. godine.

Dirk Nowitzki i Predrag Stojakoviæ ubacili su svaki po 22 poena u pobjedi Dallas Mavericksa kod Houston Rocketsa. Završilo je 106-102, a ogled je srpski košarkaš iskoristio za èetiri nove trice kojima je stigao do èetvrtog mjesta popisa najboljih tricaša NBA lige svih vremena. Ubacio ih je ukupno 1723 te su na vjeènoj listi ispred njega još samo tri imena, njegov suigraè Jason Kidd (1756), umirovljeni Reggie Miller (2560) i Bostonov Ray Allen (2562), koji je Millerov uèinak prestigao u èetvrtak. U deset od svojih posljednjih jedanaest utakmica Mavsi su prebacili brojku od sto koševa. U ovoj sezoni uèinili su to 29 puta i pritom upisali 27 pobjeda.

Do lagane pobjede kod Washingtona stigli su San Antonio Spursi. Konaènih 118-94 protiv nejakih Wizardsa ostvareno je uz skromnu minutažu nositelja igre, pa je tako Ginobili odigrao tek nešto više od osam minuta, Duncan dvanaestak (najmanje od 2007. godine), a Parker osamnaest. Francuski je razigravaè vrijeme provedeno na parketu iskoristio za 18 poena i osam asistencija, nakon što je za manje od 120 sekundi uvodne èetvrtine ubacio deset koševa.

Chicago Bullsi su u New Orleansu kod Hornetsa nadoknadili -12 i slavili 97-88 uz 23 poena Derricka Rosea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE