Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osniva se nova liga u Las Vegasu

Postaje sve jasnije da æe nova NBA sezona biti barem odgoðena, ako ne i otkazana, pa NBA igraèi traže mjesta gdje æe igrati. Uskoro æe se osnovati nova ljetna liga u kojoj æe igrati samo profesionalni košarkaši.

Jedno od najpoznatijih mjesta u kojima igraèi treniraju zove se Impact Basketball, èiji vlasnici namjeravaju pokrenuti novu ligu. U Americi veæ postoje ljetne lige od kojih su najpoznatije Drew i Goodman lige, a u njima se ekipe sastoje od profesionalaca i amatera.

Nova bi liga trebala biti sastavljana samo od NBA igraèa, a prvi izvori govore o 70 igraèa, odnosno otprilike 10 ekipa. Igrale bi se dvije utakmice svakoga dana, a domaæini u Vegasu oèekuju da æe liga trajati oko dva tjedna.

Još je rano govoriti o konkretnim imenima koja æe nastupati, ali može se pretpostaviti da æe to biti oni koji treniraju na terenima Impact Basketball organizacije. To su Rudy Gay, Rajon Rondo, Monta Ellis, Paul Pierce, John Wall, Josh Smith i još brojne druge zvijezde.

Osnivaè ove organizacije, Joe Abunassar, potvrdio je da æe liga zapoèeti sredinom mjeseca rujna, a Jared Dudley, igraè Phoenix Sunsa, otkrio je više detalja:

“Liga æe zapoèeti u rujnu a igrat æe se dvije utakmice dnevno. Bit æe to mješavina All-Star igraèa, veterana i rookie igraèa. Igrat æe se prema NBA pravilima, sa ogranièenjem napada od 24 sekunde i svime. Razlika od ostalih ljetnih liga je što æe u ovoj igrati samo profesionalci.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE