Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osveta Memphisa, Bullsi bez Rosea

Vodeæa momèad lige, Chicago Bullsi nemoæni su bili bez svog glavnog košarkaša, Derricka Rosea (ozljeda nožnog palca) usred FedEx Foruma. Domaæa momèad, Memphis Grizzlies uvjerljivo je slavila i uknjižila treæu uzastopnu pobjedu. Konaèni rezultat susreta bio je 102:86.

Veæ u samom poèetku vidljivo je bilo kojim smjerom æe krenuti susret, brzo su domaæi košarkaši preuzeli kontrolu nad susretom i ponajviše zahvaljujuæi tada odliènom dvojicu; Rudyju Gayu (24 poena) i Marreeseu Speightsu (16 poena i 12 skokova) došli do prednosti od sedam poena.

Meðutim kljuèni trenutci bili su drugih dvanaest minuta u kojima su Grizzliesi nadigrali protivnike s visokih 13 poena razlike. U tom trenutku odlièno je odigrao i današnji igraè utakmice, Mike Conley. Ovaj 24-godišnji organizator okonèao je susret s 20 poena, 8 asistencija, 7 skokova i 4 ukradene lopte.

Usprkos visokom vodstvu kojeg su igraèi Memphisa ostvarili poèetkom treæe èetvrtine, kada su imali prednost od 27 poena (42:69), uspjeli su se gosti na krilima Luola Denga (20 poena) i C.J. Watsona (17 poena) vratiti ispod 10 poena zaostatka, toènije na 70:79, no tada Conley, Gay i Marc Gasol (19 poena i 10 skokova) kombinirano postižu 17 poena, na drugoj strani primaju tek skromnih 7 i praktièki odluèuju susret.

Na kraju su se Grizzliesi uspjeli donekle osvetiti za visoki poraz u prvoj utakmici nove godine, kada su poraženi s visokih 40 poena razlike, toènije 104:64.

Za kraj dodajmo kako je kod Bullsa Taj Gibson dodao 16 poena, dok je 13 poena ubacio Carlos Boozer.

Latest Posts

NE PROPUSTITE