Monday, November 28, 2022

ZADNJE OBJAVE

Otkazana prva dva tjedna sezone

Najmanje do 14. studenog neæe se igrati NBA košarka. Nova je sezona u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu trebala poèeti prvog dana iduæeg mjeseca.

- Advertisement -

Odluku je u ponedjeljak naveèer objavio povjerenik natjecanja u NBA ligi David Stern, i to nakon sedmosatnog sastanka igraèkog i udruženja vlasnika NBA klubova, kojim štrajk koji traje od prvog srpnja i dalje nije okonèan.

“Unatoè golemim naporima, nismo se uspjeli dogovoriti. Dijeli nas i dalje golemi jaz”, rekao je Stern pri obraæanju novinarima.

Tijekom listopada otkazano je veæ 114 predsezonskih utakmica. Zbog otkazivanja utakmica tijekom prvih 14 dana studenog izgubljeno je okruglih stotinu utakmica.

- Advertisement -

Maratonski sastanak u ponedjeljak bio je posljednji pokušaj da se spasi poèetak sezone i da natjecanje krene prvog studenog.

Prvi put od 1998/99 sezona u NBA ligi æe kasniti. Tada su svi klubovi stigli odigrati tek 50 (od 82) utakmice osnovnog dijela sezone.

Igraèi i vlasnici ne mogu se složiti oko kolektivnog ugovora koji regulira smanjenje igraèkih plaæa u klupskim budžetima. David Stern predložio da budžet za plaæe igraèa bude okruglih 50% u masi ukupnog proraèuna. Igraèi ne pristaju jer se radi o za njih znaèajnom smanjenju udjela u budžetu, koji je do ove sezone iznosio 57%. Vlasnici se ne žele spustiti ispod poloviènog praga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE