Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Otkazana prva dva tjedna sezone

Najmanje do 14. studenog neæe se igrati NBA košarka. Nova je sezona u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu trebala poèeti prvog dana iduæeg mjeseca.

Odluku je u ponedjeljak naveèer objavio povjerenik natjecanja u NBA ligi David Stern, i to nakon sedmosatnog sastanka igraèkog i udruženja vlasnika NBA klubova, kojim štrajk koji traje od prvog srpnja i dalje nije okonèan.

“Unatoè golemim naporima, nismo se uspjeli dogovoriti. Dijeli nas i dalje golemi jaz”, rekao je Stern pri obraæanju novinarima.

Tijekom listopada otkazano je veæ 114 predsezonskih utakmica. Zbog otkazivanja utakmica tijekom prvih 14 dana studenog izgubljeno je okruglih stotinu utakmica.

Maratonski sastanak u ponedjeljak bio je posljednji pokušaj da se spasi poèetak sezone i da natjecanje krene prvog studenog.

Prvi put od 1998/99 sezona u NBA ligi æe kasniti. Tada su svi klubovi stigli odigrati tek 50 (od 82) utakmice osnovnog dijela sezone.

Igraèi i vlasnici ne mogu se složiti oko kolektivnog ugovora koji regulira smanjenje igraèkih plaæa u klupskim budžetima. David Stern predložio da budžet za plaæe igraèa bude okruglih 50% u masi ukupnog proraèuna. Igraèi ne pristaju jer se radi o za njih znaèajnom smanjenju udjela u budžetu, koji je do ove sezone iznosio 57%. Vlasnici se ne žele spustiti ispod poloviènog praga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE