Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Otpušten generalni menadžer Magica

Orlando Magic je uručio otkaz dosadašnjem generalnom menadžeru, Robu Henniganu, prema navodima Adriana Wojnarowskog.

Reporteri Orlando Sentinela su potvrdili informaciju, dodavši da je Henniganov asistent, Scott Perry, također ostao bez posla. Jedan od službenika front officea Magica, Matt Lloyd, imenovan je vršiocem dužnosti generalnog menadžera do daljnjeg.

Ric Bucher, koji radio kao dopisnik za ESPN, prenio je da je Hennigan bio odgovoran za poznatu fotografiju Patricia Garina ispred table na kojoj se nalazio plan Magica za ljetnu pauzu, uključujući primarne mete među slobodnim igračima kao i potencijalne kombinacije za razmjene.

Hennigan se priključio Magicu u ljeto 2012. godine, nakon što je bio član administracije Oklahoma City Thundera, te je gotovo instantno dospio na naslovnice medija, nakon što je poslao Dwighta Howarda u Los Angeles Lakerse kao dio razmjene u kojoj su sudjelovali još Philadelphia 76ersi i Denver Nuggetsi.

Orlando je tada dobio solidan paket, uključujući Nikolu Vučevića, Mauricea Harklessa, budući pick prve runde drafta (birali su Aarona Gordona) i Arrona Afflaloa, ali rebuilding ekipe nikada nije dobio konačan oblik nakon velike razmjene. Ekipi su se, osim Gordona, pridružili igrači poput Evana Fourniera i Elfrida Paytona, ali Magic još uvijek nije izgradio prepoznatljiv identitet.

Cjelokupnoj situaciji svakako nije pomogla užarena trenerska stolica, jer je ekipa od sezone 2012-13 promijenila čak četiri glavna trenera (Jacque Vaughn, James Borrego, Scott Skiles, Frank Vogel).

Kao rezultat svega, Magic je imao samo jednu sezonu s više od 30 pobjeda (2015-16) pod palicom Hennigana. Jasno je zašto su se vlasnici odlučili krenuti drugim putem.

Naredni generalni menadžer svakako neće imati lagan posao pred sobom. Iako ekipa ima solidne temelje, veoma je važno povući prave poteze i maksimalno skratiti vrijeme rebuildinga te definirati karakter tima, prestati potpisivati veterane koji će boraviti na Floridi nekoliko mjeseci da bi privremeno popravili utisak, jednom riječi – raditi potpuno suprotno od Hennigana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE