Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Otpušteni igraè Hornetsa potpisuje za Miami

Rashard Lewis sljedeæe æe dvije sezone, prema ugovoru kojega æe potpisati u narednim danima, provesti kao èlan Miami Heata. Njegova namjera je oèita, prihvatio je minimalan ugovor kako bi se borio za naslov prvaka, kojega nije uspio osvojiti u svojoj 14 godina dugoj karijeri.

Lewis je imao zanimljiv poèetak ljeta, prije tri tjedna mijenjan je iz Washington Wizardsa u New Orleans Hornetse za Trevora Arizu i Emeku Okafora, a prema oèekivanjima Hornetsi su otkupili njegov ugovor za 13,7 milijuna dolara i tako poništili njegov ugovor prema kojemu je trebao zaraditi èak 23 milijuna dolara ove sezone.

Buduæi da je veæ zaradio preko 13 milijuna dolara ove sezone, odluèio se na dogovor suradnje s Miamijem za veteranski minimalac. Lewis æe u sljedeæe dvije godine s Miamijem primati 1,35 milijuna dolara godišnje. Ono što je važnije za njega u ovoj fazi karijere je borba za naslov prvaka, odnosno borba Miamija za obranom naslova. Najbliže je Lewis bio naslovu 2009. godine, kada je u dresu Magica igrao finale NBA lige protiv Los Angeles Lakersa, ali Lakersi su tada svladali Orlando ukupnim rezultatom 4-1.

U posljednje tri godine Lewis igra sve lošije i lošije tako da je upitno koliko æe pomoæi momèadi Miamija. Prošle je sezone tijekom 28 utakmica prosjeèno postizao 7,8 poena i hvatao 3,9 skoka po utakmici, što je uvelike slabije od njegovih prosjeka karijere od 16,1 poena i 5,6 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE