Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Otužna borba za New York, Bullsi dočekuju Miami

NBA liga večeras nudi tri utakmice na rasporedu. Prvo će Netsi i Knicksi održati pomalo tužnu (zbog razočaravajućeg ulaska u sezonu obje ekipe) borbu za New York, Clippersi će zatim gostovati kod Grizzliesa a na kraju večeri će Chicago ugostiti Miami Heat.

Brooklyn Nets (5-13) – New York Knicks (3-13) 01.00

U prvom dvoboju večeri nas očekuje utakmica dvaju rivala iz New Yorka. Netsi za sada igraju jako loše i trenutno drže 13. mjesto istoka, dok su Knicksi još gori i sa 7 poraza u nizu, a samo ih još nova 2 poraza dijele od posljednjeg mjesta na istoku. Samo su Bucksi iz Milwaukeeja jedina trenutno lošija momčad od Knicksa. Momčadi za koje se mislilo da će biti u samome vrhu istočne konferencije, sada se moraju boriti za goli život i povratak na pobjedničke staze. No, s obzirom na trenutno stanje istoka, pozitivan bum i serija pobjeda bi ih sigurno vratila u krug playoff kandidata. Netsi za večeras također neće moći računati na Paula Piercea i Derona Williamsa, a svoju posljednju utakmicu prije ovoga večerašnjeg dvoboja igrali su u utorak. Tada su poraženi na domaćem terenu od Denver Nuggetsa. Joe Johnson je ponovno predvodio svoju momčad,ovoga puta s 22 koša. Andray Blatche je s klupe ubacio 15 koševa i 6 skokova. Knicksi su za razliku od Netsa imali malo veći odmor, a posljednju utakmicu igrali su još u nedjelju. Tada su poraženi od New Orleans Pelicansa. Carmelo Anthony bio je najbolji kod svoje momčadi s 23 koša i 10 skokova, Andrea Bargnani je pridodao 17 koševa uz 7 skokova. Tim Hardaway Jr. je s klupe pridodao 21 ubačaj.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje s obzirom na stanje obje momčadi, no malu prednost ćemo ipak dati domaćinima koji su pružali nešto bolje igre do sada.

Memphis Grizzlies (9-8) – Los Angeles Clippers (12-7) 02.00

Večeras nas očekuje ponovni dvoboj ovih dviju momčadi nakon 18.11., a Clippersi će večeras pokušati prekinuti niz od 2 poraza u nizu. Na ruku im idu posljednje 3 pobjede u posljednja 4 susreta tijekom ove i prošle sezone protiv Grizzliesa (ne računajući playoff). U prvome međusobnom dvoboju bolji su bili Grizzliesi rezultatom 106-102.Grizzliesi i dalje moraju igrati bez Marca Gasola, a Zach Randolph je zbog ozljede prsta upitan za večerašnji susret. Domaćini su svoju posljednju utakmicu igrali u utorak, a tada su na domaćem terenu bili bolji od Phoenix Sunsa rezultatom 110-91. Ed Davis je u odsustvu Randolpha predvodio svoju momčad s 21 košem i 12 skokova, a Mike Conley je pridodao 18 koševa uz 14 asistencija. Jon Leuer je s klupe ubacio 23 koša i uhvatio 9 skokova. Clippersi su sinoć poraženi na gostovanju kod Atlanta Hawksa. Blake Griffin je ubacio 24 koša i uhvatio 7 skokova, a Chris Paul je pridodao 19 koševa i podijelio 11 asistencija.

Prednost ćemo dati Clippersima koji bi trebali iskoristiti izostanke Grizzliesa.

Chicago Bulls (7-9) – Miami Heat (14-4) 03.30

Zanimljiv dvoboj očekuje nas u United Centru, gdje je domaći Bullsi ugostiti aktualne prvake i velike rivale na Istoku, Miami Heat. Bullsi bez Rosea teško da imaju kvalitetu za oduprijeti se večerašnji protivnicima, no imaju svoj ponos i borbenost i sigurno će ostaviti sve od sebe na parketu večeras. U svojoj dvorani su odlični, imaju pet pobjeda u šest utakmica te će svima biti teško do bodova. Prije tri dana doživjeli su prvi domaći poraz, nakon tri produžetka bolji su bili New Orleans Pelicansi rezultatom 131:128. Od ozljede Rosea najveći teren u napadu iznosi Luol Deng, koji je Pelicansima utrpao 37 poena uz 8 skokova i 7 asistencija, a odličan je s klupe bio Taj Gibson s 26 poena i 14 skokova. Miami je prije dva dana bez Dwyanea Wadea izgubio od Pistonsa 107:97 čime je prekinut njihov niz od deset uzastopnih pobjeda. Po 23 poena postigli su LeBron James i Michael Beasley, no Pistonsi su pokazali više volje i želje za igrom te su zasluženo slavili. Wade je još uvijek upitan za ovaj dvoboj te će se neposredno prije utakmice odlučiti hoće li igrati.

Igrao Wade ili ne, prednost ćemo dati Miamiju koji je u ovome trenutku ekipa s kvalitetom više u odnosu na Chicago.

Latest Posts

NE PROPUSTITE