Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Otvara li ozljeda Michaela Portera Jr.-a Luki Dončiću mjesto na vrhu draft ljestvice?

Do nadolazećeg drafta ima još 211 dana i pomalo je čudno očekivati ikakve vijesti vezane uz mlade igrače čija sezona na koledžima još nije niti ozbiljno zahuktala. Ipak, prva utakmica za projiciranog prvog picka Michael Porter Jr. iz Missouri Tigersa mogla bi i biti zadnja u ovoj sezoni.

Nakon ozljede na utakmici protiv Iowa Statea pregledom je utvrđeno da će najbolje nisko krilo generacije morati na operaciju kralježnice što će ga odvojiti od terena barem tri mjeseca.

Što ovakav razvoj situacije donosi spram ovogdišnjeg drafta? Hoće li se na ovaj način Michael Porter Jr. spustiti na predviđenim ljestvicama ili čak odustati od ovogodišnjeg drafta? Teško je točno odgovoriti na ta pitanja, sve su opcije otvorene. Neodigrana sezona može puno značiti u smislu nemogućnosti dokazivanja sposobnosti i napretka. Uz njega se nalazi jaka konkurencija te se često  priča o fenomenu zvanom Luka Dončić koji od Europskog prvenstva ne prestaje oduševljivati američke novinare i time se ne prestaje penjati na ljestvici predviđenih odabira u idućoj godini. Ima li nakon Andree Bargnanija šansu jedan internacionalni igrač postati prvi pick?

Sam Porter nije isključio mogućnost odustajanja od drafta i igranja još jednu sezonu za Missouri Tigerse. Razlozi koji bi mogli stajati iza ove neobične odluke se nalaze u gotovo kućnoj atmosferi Missourija, gdje igra uz svojeg brata Jontaya Portera, dok je otac Michael Porter Sr. pomoćni trener.

„Ako ja budem igrao odlično kao individua, te završim među prvih tri ili pet ‘pickova’, nisam siguran da bih otišao (na draft). Mogao bih se vratiti natrag zato što, kao što sam rekao, želim stvoriti nasljeđe i pomoći timu da se vrati na pobjedničku stazu. Ništa nije sigurno, kako god se situacija odvije. Nitko ne misli da sam ozbiljan, ali mogao bi ostati više od jedne godine na koledžu“, prokomentirao je Michael Porter Jr.

Latest Posts

NE PROPUSTITE