Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ozlijeđen John Wall, upitan za ostatak druge runde

Razigravač Washington Wizardsa John Wall ozlijedio je lijevi ručni zglob u prvoj utakmici serije polufinala Istočne konferencije protiv Atlanta Hawksa. Ozljeda se dogodila prilikom istrčavanje jedne kontre u drugoj četvrtini, nakon čega je Wall pao na parket i uhvatio se za zglob.

Nakon toga se Wall vratio u igru i vrhunski odradio ostatak utakmice vodeći Wizardse do pobjede 104:98, u što je ugradio 18 poena, 13 asistencija i nekoliko clutch poena pred kraj utakmice. Zbog toga što je bivši bek Kentuckyja i prvi pick drafta 2010. godine utakmicu odradio do kraja nitko nije moga predvidjeti da će se ozljeda zakomplicirati.

Wall je tako propustio drugu utakmicu u Atlanti koju su Wizardsi izgubili, a nakon nekoliko pregleda uslijedio je šok za sve simpatizere franšize iz glavnog grada SAD-a kada su pročitali službeni izvještaj o Wallovoj ozljedi: „Nakon višestrukih medicinskih pregleda beku Wizardsa Johnu Wallu dijagnosticirano je nekoliko fraktura u lijevoj ruci i lijevom zglobu. Wall i momčad trenutno se konzultiraju s nekoliko vrhunskih specijalista i liječnika oko toga što je najbolje rješenje za njega, a njegov status po pitanju igranja utakmica još nije određen“.

Prema novim izvještajima iz Washingtona gdje se serija Hawksa i Wizardsa sutra seli Wallov zglob je jako otečen i bolan, a trener Washingtona Randy Wittman izjavio je kako je zglob toliko otečen da Wall ne može normalno voditi loptu. Ovo ukazuje i na to da je Wall prvu utakmicu vjerojatno igrao u bolovima a moguće i na taj način dodatno pogoršao ozljedu.

Loše su ovo vijesti za sve navijače Washingtona ali i ljubitelje košarke jer je serija između Atlante i Wizardsa trebala biti vrlo neizvjesna do samoga kraja. Ukoliko Wall neće igrati više u seriji Atlanta postaje apsolutni favorit za riješiti seriju u svoju korist i plasirati se u finale konferencije.

Ali ne trebamo otpisati Wizardse. Bradley Beal je već izjavio kako je trenutak da on ponese momčad na svojim leđima, tu je i iskusni Paul Pierce koji je izjavio sljedeće: „Ako ne bude mogao igrati Wallov učinak neće moći nadoknaditi samo jedan igrač. Moramo to napraviti timski, i tko god bude igrao na njegovoj poziciji može očekivati pomoć od ostalih suigrača“.

Za očekivati je da će Walla u startnoj petorci kao i u drugoj utakmici zamijeniti iskusni Ramon Sessions koji je tada odigrao odličnu partiju protiv Atlante budući da je postigao 21 poen te imao 4 asistencije i 3 skoka. Osim spomenute trojice igrača veći učinak Wizardsi očekuju i od svojih centara Marcina Gortata i Nenea Hilarija. Posebno od ovog drugog koji je odigrao dvije jako loše utakmice u Atlanti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE