Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ozljeda Nowitzkog u pobjedi Dallasa

Sedamnaestu pobjedu u posljednjih osamnaest utakmica upisali su košarkaši Dallas Mavericksa, ali i platili je ozljedom svog najboljeg igraèa, Nijemca Dirka Nowitzkog.

Mavsi su u ponedjeljak gostovali kod Oklahoma City Thundera i svladali ih 103-93 u utakmici u kojoj je Nowitzki (13 poena) odigrao nepunih dvanaest minuta. U pitanju je ozljeda koljena, no vjerojatno tek lakše prirode. Zanimljivo, zbog rehabilitacije koljena nakon manjeg operativnog zahvata utakmicu je propustio i trener Dallasa Rick Carlisle, pa je Maverickse do jedanaestog gostujuæeg slavlja u dvanaestoj utakmici sezone, što je najbolji omjer NBA lige, vodio njegov pomoænik Dwane Casey.

Ulogu Nowitzkoga na sebe je u ovom dvoboju preuzeo Shawn Marion (20 poena, devet skokova), dok je Jason Kidd za skok ostao prekratak do triple-double uèinka. Imao je po deset poena i asistencija. Za Thundere je Kevin Durant ubacio 28 koševa.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Tyreke Evans (32)
  • Asistencije: Chris Paul (13)
  • Skokovi: Elton Brand (16)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (6)
  • Blokade: Dwight Howard (6)

Treæu uzastopnu pobjedu upisao je sastav Orlando Magica. Nakon što su svladali San Antonio Spurse i Boston Celticse i tako kod oba spomenuta kluba prekinuli duge pobjednièke serije, na gostovanju kod New Jersey Netsa najviše su problema imali po dolasku na utakmicu. Naime, jedan od autobusa momèadi zapeo je u snijegu, pa je sastav za utakmicu kompletiran niti sat i pol prije nje. Trebalo je neko vrijeme da se “mašina” zagrije, a kada je radna temperatura uspostavljena riješeno je i pitanje pobjednika. U slavlju 104-88 centar Dwight Howard ubacio je 17 od svojih 19 poena u drugom poluvremenu utakmice kada je i uhvatio 10 od ukupno 13 lopti. Šest puta je uspio blokirati suparnièke pokušaje. Poraz Netsa za koje je Devin Harris postigao 24 koša ukupno je osmi u posljednjih jedanaest utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE