Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Ozljeda Pekoviæa, Milièiæ izvan konkurencije

Minnesota Timberwolvesi ostaju na kratko bez pomoæi svog centra iz Crne Gore, Nikole Pekoviæa. Pekoviæ æe izbivati s terena najmanje do petka zbog izboèine na kostima desnog gležnja.

Pekoviæ je veæ propustio tri utakmice, dvije gostujuæe i posljednju, u nedjelju protiv Denver Nuggetsa. Takoðer æe propustiti naredne dvije utakmice protiv Memphisa i Charlotte, dok se nada da æe bit spreman u petak protiv Bostona.

Pekoviæ u prosjeku postiže 13,5 koševa i hvata 7,4 skoka ove sezone. Navodi kako su mu doktori rekli da je ova ozljeda rezultat problema s gležnjem koje je imao dok je bio mlaði. Takoðer, izjavio je kako planira odigrati što je više moguæe utakmica do kraja sezone da bi se na ljeto podvrgnuo operaciji. Konaènu odluku donijeti æe poèetkom sezone.

Dok su bez jednog centra ostali zbog više sile, drugog su se Minnesota Timberwolvesi, toènije trener Rick Adleman, odrekli zbog “nedostatka motivacije i nespremnosti za igru.” Još nije poznato hoæe li se i kada Milièiæ vratiti u ekipu.

“Nije uradio štošta èime bi zaslužio moje povjerenje da æe izaæi na teren i odraditi zacrtano. Izišao je iz forme i ne koristi situacije koje bi trebao. Dobio je svoju priliku, ali nije pokazao spremnost za igru”, rijeèi su trenera Adlemana.

Darko Milièiæ je u NBA došao iste godine kada i LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade i Chris Bosh te je bio drugi izbor drafta te godine, odmah nakon Jamesa. Dok je nabrojana èetvorka opravdala oèekivanja i prognoze struènjaka, Milièiæ bi mogao nakon manje od desetljeæa napustiti NBA ligu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE