Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ozljede Korvera i Ginobilija

Iako su sinoć i Hawksi i Spursi upisali pobjedu, ostao im je relativno gorak okus u ustima. Naime, obje su momčadi ostale bez jednog od stožernih igrača. Atlanta je tako ostala bez svog snajperista, Kylea Korvera, koji je u sudaru s igračem Lakersa, Edom Davisom, slomio nos.  Kyle je ionako već bio otpisan za utakmicu protiv Kingsa u ponedjeljak zbog unaprijed određenog odmora. Pitanje je hoće li se od ozljede oporaviti do srijede, kada Hawksi gostuju kod Warriorsa, te hoće li morati nositi zaštitnu masku što bi mu moglo utjecati na šut.

Korver je inače, zbog ovog prisilnog izlaska iz igre, prekinuo niz od 51 uzastopne utakmice s pogođenom tricom. On je ujedno i vlasnik rekorda za najviše uzastopnih utakmica s pogođenom tricom – 127. Ove sezone igra izuzetno dobro i ima priliku postati prvi igrač u povijesti koji je sezonu završio s postotcima od 90% uspješnosti s linije slobodnih bacanja, 50% iz igre i 50% s linije tri poena.

Spursi su pak nakon loših igara konačno ubacili u višu brzinu i upisali sedam pobjeda u zadnjih osam susreta, poglavito zbog povratka u formu Parkera i Leonarda. No, ove sezone ih nikako ne ide s ozljedama, pa je tako u pobjedi protiv Timberwolvesa gležanj ozlijedio Manu Ginobili. U pitanju nije ništa ozbiljno, i prema treneru Spursa, Greggu Popovichu, van parketa će biti 7-10 dana.

To se u prvi mah i ne čini tako strašno, međutim, Spurse u tom razdoblju čekaju okršaji protiv Hawksa, Thundera i Mavericksa koji će biti vrlo važni za određivanje konačne pozicije s koje će krenuti u doigravanje. Hoće li u njima uspjeti izboriti pobjede i bez Manua, ostaje nam za vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE