Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi bolji od Heata, novi poraz Lakersa

Sinoć je odigrano osam NBA susreta, a vidjeli smo i najzanimljiviji dvoboj Istočne konferencije – susret Miami Heata i Indiana Pacersa. Do pobjede su došli domaći Pacersi, a u ostalim susretima dana možemo izdvojiti pobjede Cavaliersa, Netsa i Sunsa.

Susret Indiane i Miamija ćemo ove sezone vjerojatno gledati još mnogo puta, najvjerojatnije u finalu Istočne konferencije u doigravanju. Pacersi su do sada neporaženi na domaćem terenu te imaju najbolji omjer pobjeda i poraza u cijeloj ligi, dok je Miami aktualni branitelj naslova prvaka i jasno je zašto je ovaj dvoboj označen dugo iščekivanim. Miami je bolje otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine imao prednost od 30:19, no u ostale tri Pacersi su “stisli” u obrani i nisu primili više od 20 poena niti u jednoj preostaloj četvrtini. Malo po malo Indiana je dostizala zaostatak i početkom treće četvrtine ušli su u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Bio je Miami stalno na nekoliko poena zaostatka, ali nije uspio izboriti priliku za pobjedu. Na kraju su Pacersi slavili rezultatom 90:84.

Kao i u doigravanju prošle sezone, ponovno je nezaustavljiv bio centar Roy Hibbert koji je ubacio 24 poena uz šut iz igre 10/15. Veliku podršku pružili su mu Paul George i David West s po 17 poena, dok je i Miami imao dvojac s po 17 poena, LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea. James je tom učinku pridodao 14 skokova i 6 asistencija, a wade 6 skokova i 6 asistencija.

Cleveland Cavaliersi uspjeli su na krilima Kyrieja Irvinga svladati New York Knickse i doći do 8. pobjede sezone, od čega su 7 ostvarili na svom parketu. Cleveland je u prvoj četvrtini došao do dvoznamenkaste prednosti, ali u drugoj četvrtini pet minuta nisu postigli koš te su Knicksi vratili neizvjesnost u utakmicu. Nažalost po navijače Knicksa, ona nije dugo trajala budući da se Cavsi ponovno odvajaju sredinom treće četvrtine, odlaze na preko 15 poena prednosti i to uspijevaju sačuvati do kraja bez većih uzbuđenja.

Irving je ubacio 37 poena i podijelio 11 asistencija u pobjedničkom sastavu, a veliki doprinos pružio je Jarrett Jack s klupe ubacivši 17 poena za 24 minute igre. Ostali igrači Clevelanda nisu imali zapaženije učinke, ali Irving je sve to nadoknadio za njih. Slično je pokušao Carmelo Anthony, koji je ubacio 29 poena uz 8 skokova, ali to nije bilo dovoljno. Njemu su najviše pomoći pružili Amar’e Stoudemire i J.R. Smith s 15, odnosno 14 poena.

Brooklyn Netsi konačno su dočekali povratak Derona Williamsa na parket, a on ih je odmah odveo do pobjede 104:96 nad Boston Celticsima. I ovdje je ključna bila prva četvrtina, u kojoj su Netsi došli do 11 poena razlike i do kraja nisu ispuštali prednost, iako su Celticsi opasno zaprijetili početkom drugog poluvremena kada su došli na samo jedan poen zaostatka. Williams je ubacio 25 poena uz 7 asistencija, a vrlo dobar bio je i Brook Lopez s 24 poena, ali i samo tri skoka. Najraspoloženiji kod Bostona bio je Avery Bradley s 22 poena, 19 je ubacio Jeff Green, a po 15 Jordan Crawford i Jared Sullinger.

Ekipe koje dijele drugo mjesto Zapada, San Antonio i Oklahoma, uspjeli su doći do pobjeda u gostima. Spursi su rezultatom 116:103 nadigrali Toronto Raptorse, a ključna je bila druga četvrtina, u kojoj su Spursi nadoknadili zaostatak od 12 poena i tijekom treće četvrtine otišli na 15 poena prednosti što je bilo dovoljno za njihovo slavlje. Do pobjede ih je vodio Manu Ginobili sa 16 poena i 9 asistencija, 15 poena upisao je Tony Parker, a 14 Danny Green, Tim Duncan i Aron Baynes. Oklahoma je na krilima Kevina Duranta rezultatom 101:92 svladala Atlanta Hawkse, a ključni period igre bila je druga četvrtina, u kojoj je Oklahoma izradila prednost od 9 poena, dok su preostale četvrtine bile poprilično izjednačene. Durant je ubacio 30 poena, uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je Russell Westbrook bio jako blizu triple-double učinka s 14 poena, 11 asistencija i 9 skokova.

Los Angeles Lakersi još uvijek će morati pričekati na prvu pobjedu od povratka Kobeja Bryanta na parket. Sinoć su ih svladali Sunsi rezultatom 114:108. Sunsi su od početka susreta imali inicijativu i uspjeli su doći po pobjede, dok su Lakersi stalno bili u malom zaostatku, ali nikako nisu uspjeli povezati nekoliko dobrih obrana i napada za preokret. Sunse je s 31 poenom predvodio Goran Dragić, dok je s klupe Marcus Morris ubacio 22 poena. Najbolji kod Lakersa bio je upravo Bryant s 20 poena, Pau Gasol pridodao je svojih 19 koševa, ali nedovoljno.

Minnesota je lakoćom, sa 121:94, nadigrala Detroit u gostima, a predvodio ih je Kevin Love s 26 poena i 16 skokova, dok su u utakmici s “europskim” rezultatom Milwaukee Bucksi uspjeli svladati Chicago Bullse 78:74. Najbolji kod Bucksa bio je John Henson s 25 poena i 14 skokova, dok je kod Bullsa, koji su igrali bez Denga, Noaha, Butlera i Rosea, najbolji bio Mike Dunleavy s 24 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE