Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi doveli pojačanje iz Netsa

Prošle godine prije drafta obavljeno je šest tradeova. Ove godine zasad četiri. Zadnji i četvrti trade koji je izvršen jeste onaj između Brooklyna i Indiane. Brooklyn Netsi su poslali svog krilnog centra Thaddeus Younga u Indiana Pacerse, dok je u suprotnom smjeru otišao 20. izbor prve runde na večerašnjem draftu koji će se održati u Brooklynu.

Brooklyn Netsi su s Thaddeusom Youngom prošlog ljeta potpisali novi četverogodišnji ugovor vrijedan 50 milijuna dolara. Pošto je Brooklyn ove godine ostao bez prava na izbor u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta zbog ranijeg tradea s Bostonom, oni su prije nekoliko dana najavili da će pokušati kupiti ili u tradeu pribaviti sebi pravo izbora u prvoj rundi. Uz pomoć Indiane sada će imati 20. izbor po redu plus svoj izbor u drugoj rundi, ukupno 55. po redu. Brooklyn Netsi su slanjem Younga oslobodili skoro 11 milijuna dolara na salary capu, te će sada prema projekcijama imati oko 45 milijuna za dovođenje novih igrača.

Indiana je ovog ljeta otpustila trenera Franka Vogela i na njegovo mjesto postavila dotadašnjeg pomoćnika Natea McMillana. Već sada po projekcijama imaju prvu petorku koju bi činili play Jeff Teague kojeg su jučer doveli u zamjeni iz Atlante, bek Monta Ellis, krilo Paul George, krilni centar Thaddeus Young i mladi centar Miles Turner.

Latest Posts

NE PROPUSTITE