Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi i Grizzliesi došli do pobjeda u produžetku

Noć prepuna utakmica – čak 26 NBA ekipa odigralo je sinoć svoje nove utakmice. Najzanimljivije bilo je u Madison Square Gardenu, gdje su New York Knicksi ugostili Indianu. Do nove pobjede, četvrte u nizu, stigao je i Memphis, pobjedom nakon produžetka protiv Golden Statea.

Charlotte Bobcats  – Brooklyn Nets 95:91

Nezaustavljiv za obranu Netsa bio je Kemba Walker; postigao je 31 poen i pomogao ekipi prekinuti niz od 7 poraza. Deron Williams odigrao je povratničku utakmicu nakon uganuća zgloba. Ni u ovoj utakmici nije imao sreće te je ponovno nesretno doskočio te je morao napustiti utakmicu. Kod Netsa jedino je Andray Blatche pokazao želju za igrom i postigao 25 poena.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 91:98

Ekipa Washingtona u trećoj četvrtini izgradila je vodstvo od 27 poena što je bilo dovoljno do kraja utakmice. Bradley Beal pogodio je 6 šuteva za tri poena, a Nene dodao 24 poena. Kod Clevelanda, Kyrie Irving ponovno je pokazao da je prava superzvijezda; od svojih 24 poena, njih 18 postigao je u četvrtoj četvrtini. Ipak ni clutch igra Irvinga nije pomogla Clevelandu doći do pobjede.

New York Knicks – Indiana Pacers 96:103

Ekipa New Yorka izgubila je šestu uzastopnu utakmicu na domaćem terenu. Neuhvatljiv za obranu New Yorka bio je Paul George s 35 poena. George Hill pridodao je 23 poena. Carmelo Anthony zabio je 30 poena i uhvatio 18 skokova. Nakon što je Anthony pogodio dva slobodna bacanja za vodstvo 89:86, taktika New Yorka bila je faulirati Paula Georgea prije nego šutira tricu. Umjesto toga, Iman Shumpert laktom je udario Georgea u šutu, a potonji je zabio sva tri slobodna bacanja za produžetke gdje je Indiana sigurno došla do pobjede.

Dallas Mavericks – Houston Rockets 123:120

U teksaškom derbiju pobjedu su u napetoj završnici izvukli Mavericksi. Susret s velikim brojem koševa i visokog ritma započet je vrlo dobro od strane Houstona koji je  u prvoj četvrtini zabio čak 40 koševa i poveo s 11 poena razlike. Dvocifrenu prednost su imali većim djelom susreta, a krajem treće četvrtine vodili su i s 18. Dallas je uspio okrenuti zahvaljujući sjajnoj četvrtoj četvrtini koju su dobili s 36:19. U zadnju minutu susreta se ušlo se vodstvom Houstona od plus 1, ali Shawn Marion je zatim pogodio tricu za vodstvo Dallasa koji do samog kraja utakmice tu prednost nije uspio izgubiti. U zadnjem napadu James Harden je imao tricu za izjednačenje, ali lopta je jedva dirala obruč. Maverickse su predvodili Monta Ellis s 37 poena  (72 % iz igre) i 8 asistencija, dok je Dirk Nowitzki zabio 35 uz 7 skokova. S druge strane Houston je imao 5 igrača s dvocifrenim brojem koševa, a posebno su se istaknuli Howard s 33 poena i 11 skokova te dvojac Harden-Parsons koji su zabili 23 i 21, a tome je Parsons još nadodao i 11 asistencija, a Harden 8.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies  81:88

U dvoboju dviju momčadi koje računaju na velike stvari u zapadnoj konferenciji pobjedu su odnijeli gosti i to nakon produžetaka. Napad Golden Statea bez Stepha Curryja cijelu utakmicu nije mogao pronaći pravi ritam, te su se mučili s čvrstom obranom Grizzliesa. Sjajnu obranu su odigrali gosti, posebice u drugom poluvremenu u kojoj su domaćine ostavili na samo 31-om poenu. Većim dijelom utakmice Golden State je jahao na krilima prve petorke te vrlo malo koristio igrače s klupe (samo dvojac GreenSpeights s dvocifrenim broj minuta) . U zadnjih pet minuta regularnog dijela nijedna momčad, kao i tokom cijele utakmice, nije bila osobito efikasna, a Andre Iguodala je promašio šut za pobjedu te se krenulo u produžetke. U produžecima je Warriorsima  ponestalo energije, nisu se dobro snalazili na postavljenu obranu gostiju koji su potpuno neutralizirali njihove brze napade.  Racionalnom igrom u napadu preko Gasola i Randolpha kojima se s izuzetno bitnim šutem priključio i Prince koji je 24 sekundi prije kraja utakmice, a desetinku prije isteka napada, pogodio odlučujući šut kojim je Memphis otišao na plus 5 i time zapečatio pobjedu. Među pobjednicima su se istaknuli Zach Randolph koji je zabio 21 poen i uzeo 12 skokova te Gasol s 18 (11 skokova)  i Mike Conley s 19 poena. Čak 14 asistencija podijelio je Andre Iguodala (7 poena) za poražene, a Klay Thompson je zabio 21, ali to noćas nije bilo dovoljno za pobjedu nad žilavim Grizzliesima.

Orlando Magic – Miami Heat 92:120

S lakoćom je Miami došao do pobjede protiv Orlanda, predvođeni LeBronom Jamesom i Chrisom Boshom. Startna petorka Miami prosjedila je čitavu zadnji četvrtinu na klupi. Jame je zabio 21 poen, uhvatio 7 skokova i podijelio 7 asistencija. Chris Bosh dodao je 18 poena. Prvi puta u povijesti obje ekipu pogodile su barem 15 trica uz šut preko 50%. Čak 8 Heatovih igrača pogodilo je šut za tri poena. Kod Orlanda valja istaknuti Arrona Afflala s 30 poena.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 98:108

DeMar DeRozan postigao je 33 poena, a svestranu utakmicu odigrao je Rudy Gay s 18 poena, 8 asistencija i 8 skokova. Za Philadelphiju, Spencer Hawes je zabio 28 poena i uhvatio 10 skokova. Nakon što su odličnom obranu u trećoj četvrtini igrači Toronta napravili razliku, do kraja utakmice su samo održavali taj rezultat.

Atlanta Hawks – Detroit Pistons 93:85

Paul Millsap zamijenio je Josha Smitha u ekipi Atlante ovoga ljeta, a u ovoj utakmici u potpunosti nadigrao Smitha s 19 poena. Utakmica nije bila energična jer su obje ekipe noć prije igrale utakmicu. Brandon Jennings zabio je 21 poen, no imao je velikih problema u obrani gdje je s lakoćom prolazio Jeff Teague.

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 82:91

Ekipa Portlanda pobijedila je 8 utakmicu zaredom predvođena dvojcem LaMarcus Aldridge, 21 poen i Damian Lillard 18 poena. U drugom poluvremenu, igrači Portlanda podigli su agresivu u obrani, no Bucksi se nisu predavali. Luke Ridnour postigao je 13 poena. Presudan je bio niz od 7 poena igrača Portlanda na početku drugoga poluvremena.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 98:102

12 poena zaredom i 16 ukupno od posljednjih 21 ekipnih poena postigao je Chris Paul i još jednom pokazao zašto je kandidat za MVP nagradu. Kevin Martin postigao je 28 poena, no to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove ekipe. Kevin Love ponovno je odigrao lošu utakmicu s postignutih 10 poena, ali je uhvatio 12 skokova i podijelio 8 asistencija. Blake Griffin postigao je 20 poena, ali nezaustavljiv za obranu Minnesote bio je Chris Paul s mnoštvom odličnih poteza u posljednjoj četvrtini.

New Orleans Pelicans – Utah Jazz 105:98

Osmu utakmicu od ukupno 13, ekipa Jazza dopustila je protivnicima da pređu granicu od 100 poena. Anthony Davis završio je utakmicu s odličnim all-around učinkom od 22 poena, 9 skokova i 8 blokada. Igrači Jazza nisu znali kako zaustaviti Davisa i Ryana Andersona u zadnjoj četvrtini. Anderson je utakmicu završio s 19 poena. Gordon Hayward bio je potpuno zaustavljen, postigao je samo 6 poena, ali uspio je podijeliti 11 asistencija. Enes Kanter bio je jedina svijetla točka ekipa s 19 poena.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 104:93

Tony Parker predvodio je Spurse s 19 poena do 8 uzastopne pobjede. Ekipa San Antonia igra ekipnu košarku, imaju veliko povjerenje u svakoga pojedinoga igrača. U ovoj utakmici kao ekipa podijelili su 27 asistencija, a 6 igrača postiglo je dvoznamenkasti broj poena. U drugom poluvremenu vodili su i s 19 poena razlike. Za Boston tri igrača su postigla 19 poena, a Jared Sullinger uhvatio je 17 skokova.

Phoenix Suns – Sacramento  Kings 106:113

Ekipa Sunsa jednostavno ne može igrati bez Erica Bledsoea. Prvi puta ove sezone propustili su vodili u posljednjoj četvrtini. Back-to-back utakmice između istih ekipa otišle su oba puta u ruke Sacramenta koji baš paše igrati protiv Phoenixa. Goran Dragić postigao je 31 poen, ali to nije bilo dovoljno. Isaiah Thomas ponovno je ušao s klupe i odlično reagirao. Postigao je 23 poena i podijelio 4 asistencije za 27 minuta igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE