Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi i Spursi pokušavaju se pridružiti Heatu i Grizzliesima

Nove dvije NBA utakmice večeras su pred nama. Jučer su Miami i Memphis uspjeli izboriti prolazak u finale svojih konferencija, a danas će im se pokušati pridružiti Indiana na Istoku i San Antonio na Zapadu.

New York Knicks – Indiana Pacers (1-3)  02.00

Nakon što su u trećoj utakmicu lagano došli do pobjede, Indiana Pacersi su sličan scenarij imali i prošlu utakmicu.  Pobjeda 92:83 je praktički ostvarena već na velikom odmoru, gdje su Pacersi imali osjetnu prednost od 14 koševa. U nastavku utakmice Knicksi nisu došli na manji zaostatak od osam koševa, te su domaćini došli na samo jednu pobjedu od konferencijskog finala s Miami Heatom. George Hill je odigrao odličnu utakmicu i postigao 26 koševa. Najbolji igrač Pacersa ove sezone Paul George, zabio je 18 koševa i imao 14 skokova. Kod poraženih New York Knicksa najbolji je bio dvojac Carmelo Anthony s 24 koša, te J.R.Smith s 18 koševa. Večeras u Madison Square Gardenu Knicksi nemaju pravo na krivi korak i biti će zanimljivo kako će momčad reagirati nakon dva, vrlo lagana poraza. Carmelo Anthony u seriji igra slabije nego što je to bio slučaj protiv Bostona, i u večerašnjoj utakmici mora biti onaj pravi, ako New York želi doći do pobjede. S druge strane, Indiana može mirno ući u utakmicu i u slučaju neke nervoze kod domaćina, doći do pobjede i riješiti seriji prije povratka u Indianapolis.

Prednost ide na stranu New Yorka, jer Indiana u gostima pruža slabije partije nego kada igraju na svom parketu.

Golden State Warriors  – San Antonio Spurs (2-3) 04.30

San Antonio Spursi su nakon loše reakcije u završnici utakmice u Oaklandu, kod kuće potpuno nadigrali Golden State i došli do pobjede rezultatom 109:91. Bila je to najneizvjesnija utakmica u ovoj seriji. Pobjednik je odlučen u trećoj četvrtini koju su Spursi dobili s 29:21 i tako u zadnjih 12 minuta utakmice ušli sa prednošću od 11 koševa. Tu prednost su do kraja utakmice i povećali, jer su gosti imali premalo raspoloženih igrača. Ponajprije se tu misli na Stephena Currya koji je imao vrlo loš šut iz igre, a ukupno je zabio za njega vrlo malih devet koševa.  San Antonio je s druge strane imao nekoliko raspoloženih igrača, a najbolji je bio Francuz Tony Parker s 26 koševa i 10 asistencija.  Spursi su utakmicu dobili oružjem Warriorsa tj.tricama, jer su postigli 10 trica od 21 pokušaja. Večeras imaju prigodu da riješe seriju u svoju korist, jer momčad Golden Statea je mlada i neiskusna, a Spursi su totalna suprotnost. Stephen Curry večeras mora odigrati utakmicu na svojem prosjeku, ako Golden State želi imati šansu da izbori sedmu utakmicu u Texasu.  zasigurno ima drukčiji plan i želi ovu seriju završiti već večeras kako bi se momčad što manje umorila prije konferencijskog finala protiv Memphis Grizzliesa.

Očekujemo pobjedu San Antonio Spursa, jer teško da će se opet ponoviti četvrta utakmica i vrlo loša završnica momčadi iz Texasa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE