Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi ispituju tržište za Georgea

Indiana Pacersi navodno ispituju tržište prije zatvaranja prijelaznog roka u cilju pronalaska najboljeg rješenja za njihovu zvijezdu Paula Georgea. Generalni menadžer Pacersa, legendarni Larry Bird, traži najbolju ponudu koja će Indiani donijeti značajan zalog za budućnost i napraviti prednost na startu potencijalnog rebuildinga.

Proslavljeni insajder, Adrian Wojnarowski iz The Verticala, prenio je danas da Pacersi užurbano rade na vaganju svih mogućih dogovora, te je mišljenje podijeljeno između angažmana kvalitetnih igrača koje će pridružiti Georgeu i slanja superstara kupcu s najboljom ponudom – u tom slučaju, Pacersi se okreću Mylesu Turneru kao novom centralnom stubu franšize.

Nevezano za dva moguća raspleta po odluci front officea Pacersa, dvadesetšestogodišnji košarkaš još uvijek nije otkrio planove za svoju budućnost.

George ima još jednu garantiranu godinu na svom ugovoru, koja će koštati njegovog poslodavca 19,5 milijuna dolara u narednoj sezoni. Također, ugovor sadrži igračku opciju za godinu poslije, a bivši student Fresno Statea se dvoumi između ostanka u Indiani i pridruživanja Los Angeles Lakersima u rodnom gradu.

Ukoliko su Pacersi zabrinuti da bi njihova alfa i omega mogla napustiti Indianapolis, razmjena u ovom trenutku svakako predstavlja bolje rješenje jer će dobitak biti veći. Timovi su spremni dati vrijedne aktive za kvalitetnog igrača kakav je George, ali kojeg će ipak rentati na samo jednu sezonu.

Kao što smo već rekli, George nije javno iskazao posvećenost Indiani, ali je u razgovoru s Marcom Steinom istaknuo da će borba za naslov prvaka biti glavna stavka u odabiru puta za nastavak karijere.

Bez obzira na sve, želim borbu za prsten“, rekao je. „Frustrirajuće je igrati utakmice samo za statistiku, brojeve i samopromociju. Čovječe, jako želim tu šansu za napad na titulu.“

Zatim je dodao: „Želio sam biti prvi koji će donijeti prsten u Indianu. Još uvijek mi je to na umu… i svakako da želim ostaviti neki trag ovdje.“

Tijekom ove sezone, George bilježi 22,3 poena uz 6,2 skoka i 3,3 asistencije, te 1,5 ukradenu loptu u 50 odigranih utakmica. Trenutno je osmi u poretku krilnih igrača po PER-u, tri mjesta ispod Jimmyja Butlera iz Chicago Bullsa, još jednog igrača koji se dosta spominje u raspletu prijelaznog roka.

Ako se George preseli u momčad koja je već dostojan izazivač za tron konferencije, Boston Celticsi i njihova hrpa draft izbora od Brooklyn Netsa će biti prvi kandidat za dogovor. Takav svršetak roka će uzdrmati poredak na Istoku, a svakako i u cijeloj ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE