Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi šokirali Heat, Spursi uvjerljivo protiv Clippersa

Indiana je u 2. utakmici doigravanja Istoène konferencije NBA lige šokirala Miami, te izjednaèila seriju na 1-1 pobjedom 78:75.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (28)
  • Asistencije: Tony Parker (11)
  • Skokovi: Boris Diaw (12)
  • Ukradene lopte: LeBron James (6)
  • Blokade: Roy Hibbert (3)

LeBron James i Dwyane Wade ubacili su kombinirano 52 poena za Heat, ali to u konaènici nije znaèilo ništa nakon što su promašili dva slobodna bacanja pri zaostatku od jednog poena (James), odnosno polaganje za izjednaèenje (77:75).

Vodili su košarkaši Miamija i s devet koševa razlike u ovoj utakmici, ali su se Pacersi snažnom treæom èetvrtinom (28-14) vratili u susret, te se othrvali završnim naletima Heata koji je igrao prvu utakmicu bez Chrisa Bosha. Krilni centar Miamija ozlijedio je trbušni zid u utakmici broj jedan, te je vrlo izgledno da više neæe zaigrati ove sezone.

U doista katastrofalnoj šuterskoj veèeri Pacersi su na kraju susreta imali jedan ubaèaj više (28-27), te par postotaka na svojoj strani (37,8 – 34,6). Deveta momèad NBA lige po postotku ubaèaja za tri poena (Heat) imala je sinoæ šut 1-16. Ni Pacersi nisu bili ništa bolji s 3-15.

Indiana je svojim trojcem David West, Roy Hibbert i Paul George nadskakala Miami (50-40), te sasvim zasluženo ukrala prednost domaæeg parketa Heatu.

West je bio najefikasniji kod Indiane sa 16 poena i 10 skokova, dok je George Hill pridodao 15 uz èetiri uhvaæene lopte pod obruèima. Kod Miamija veæ spomenuti James ubacio je 28, a Wade 24, te nitko drugi nije išao preko pet poena. Iako je najslabiji od “velike trojke”, èini se da Bosh i njegovih 15-ak poena jako fali Miamiju.

Treæa utakmica serije igra se u Indianapolisu u èetvrtak.

Odmorni San Antonio Spursi pokazali su kako izgleda pobjednièka momèad u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije protiv, doduše, izudaranih Los Angeles Clippersa. Slavila je teksaška momèad rezultatom 108:92, te još jednom potvrdila da je uz Oklahomu i Miami najozbiljniji kandidat za naslov prvaka.

Koliko su Clippersi bili izudarani govori èinjenica da su Blake Griffin i Caron Butler igrali manje od “djedice” Tima Duncana (28 i 29 naprema 35 minuta). Jedino Chris Paul nije trebao poštedu, te je odradio 37 minuta, ali to nije bila noæ koje æe se htjeti sjeæati.

Naime, imao je razigravaè Clippersa šut iz igre 3-13, te èak pet izgubljenih lopti. Jedino što vrijedi spomena su “uobièajenih” 10 asistencija i èak pet ukradenih lopti. Najefikasniji kod losanðeleske momèadi bio je Eric Bledsoe s 23 poena i pet skokova.

Kod Spursa je Duncan (36) oèitao lekciju košarke svojim mlaðim kolegama na suprotnoj strani ubacivši pritom 26 poena, te uhvativši 10 lopti pod obruèima. Manu Ginobili dodao je svoja 22 koša, dok je Tony Parker stavio svega sedam, ali je zato podijelio 11 asistencija. Vrijedi istaknuti i uèinak rookieja Kawhija Leonarda koji je ubacio 16 poena, te upisao šest skokova i tri ukradene lopte.

Druga utakmica polufinalne serije igra se takoðer u èetvrtak u San Antoniju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE