Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi tijesno protiv Pelicansa, Drummond srušio Denver

Nakon što su uspjeli tijesno svladati ‘Pelicanse’ na gostovanju u New Orleansu, ‘Pacersi’ su se izjednačili sa ‘Celticsima’ i ‘Sixersima’ na tablici Istočne konferencije. Tri jake momčadi sa jednakim omjerom pobjeda i poraza (34/19) ulaze u utrku koja će dodatno podići zanimanje za nastavak natjecanja. BOJAN BOGDANOVIĆ je pogurao svoju momčad do pobjede sa 14 poena, uz lošiju realizaciju nego je to bilo u prethodnim susretima. Iz igre je ukupno pucao 4/12, a trice i bacanja 3/5. Veliki posao napravio je drugi Europljanin, Litavac Domantas Sabonis (16p-13s), dok je prvi strijelac ‘Pacersa’ bio Darren Collison (22p-6a). Najraspoloženiji ‘Pelikani’ bili su Jahlil Okafor (25p-13s) i Jrue Holiday kojemu je jedna asistencija nedostajala do ‘triple-doublea’ (19p-11s-9a).

DRAGAN BENDER opet nije igrao, a gledao je susret u Phoenixu između ‘Sunsa’ i ‘Rocketsa’ koji je očekivano pripao gostima. Mogao je i uživati u još jednoj odličnoj predstavi Jamesa Hardena koju je završio sa 44 poena (šut 15/26), uz 8 skokova i 6 asistencija. Veliku pomoć ‘Rakete’ su imale od nedavno pristiglog Kennetha Farieda (17p-14s), ali i od Chrisa Paula (18p-5s-4a-5osv.l). Ovo je ‘Bradi’ bila 20. utakmica sa 40 ili više poena čime se pridružio Wiltu Chamberlainu, Michaelu Jordanu i Ricku Barryju, jedinima koji su to prije njega uspjeli napraviti u prvih 50 utakmica u sezoni. Inače, od Benderovih suigrača najraspoloženiji su bili Josh Jackson (25p) i Kelly Oubre Jr. (23p).

‘Nuggetsi’ su pali u Detroitu, a nije ni čudo kada se uzme u obzir da su nastupili bez Paula Millsapa, Garyja Harrisa i Jamala Murraya. Susretom je dominirao centar ‘Pistonsa’ Andre Drummond (27p-12s) koji je noćas ubacio najviše poena u ovoj sezoni. Gosti iz Denvera su poraženi nakon šest uzastopnih pobjeda, a susret je manje-više bio riješen nakon druge četvrtine koju su domaći dobili sa 34:19.

Iako vodeći dvojac ‘Hawksa’ Young/Collins nije bio posebno raspoložen, gosti iz Atlante su ipak slavili u Washingtonu. Taurean Prince (21p) i Kevin Huerter (19p) ispucali su i pogodili jednaki broj trica (5/7), a veteran Vince Carter je u 16 minuta ubacio isto toliko poena. ‘Wizardsi’ su poraženi iako su u sastavu imali četvoricu igrača koji su postigli 20 ili više koševa, najviše Bradley Beal (27p).

Nakon što su promašili 19 od prvih 20 trica, vidjelo se da ‘Netsi’ noćas nemaju precizno oružje, a konačnih 5/42 za tri poena je tu činjenicu samo potvrdilo. Nepreciznošću je posebno odisao Shabazz Napier koji je trice pucao – 0/10. D’Angelo Russell (18p-5a) je pokušavao pronaći put do nove pobjede sastava iz Brooklyna, ali ovo nije bila njihova večer. ‘Bucksi’ su zahvaljujući neraspoloženim domaćinima mirno stigli do novog slavlja, a predvodio ih je, a tko drugi nego Giannis Antetokounmpo (30p-15s-9a).

Najkasniji susret večeri odigran je u Sacramentu gdje su domaći ‘Kraljevi’ nadigrali goste iz San Antonija. Marvin Bagley III kod pobjedničkog, uz 12 skokova, te DeMar DeRozan kod poraženog sastava postigli su po 24 poena. Prvome je najbliži suradnik bio De’Aaron Fox (20p-6s-6a), a drugome LaMarcus Aldridge (22p-9s). Svakako treba istaknuti i Yogija Ferrella koji je za ‘Kraljeve’ ubacio 19 poena bez promašaja (7/7, trice 4/4).

Latest Posts

NE PROPUSTITE