Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi uvjerljivi protiv Spursa, Ellis zabio za pobjedu Dallasa

Sinoć je odigrano devet utakmica u kojima smo gledali nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja. Najnapetije bilo je u susretu između Dallasa i Portlanda, dok su Cleveland Cavaliersi uspjeli iznenaditi L.A. Clipperse.

Portland i Dallas odigrali su posljednji susret dana i možete se reći da je to bio šlag na tortu. Blazersi su prije utakmice imali samo jedan domaći poraz i imali su ulogu favorita, no Dallas nije previše pozornosti obraćao na to i odličnom igrom uspio je upisati pobjedu 108:106. Jedinu veću prednost tijekom utakmice imao je Dallas početkom treće četvrtine (71:61), ali na kraju se sve odlučivalo u posljednjim sekundama. Prvo je Nicolas Batum, a zatim i Damian Lillard 1,6 sekundu prije kraja, pogodio tricu za izjednačenje, da bi u posljednjem napadu za Dallas loptu dobio Monta Ellis i s vrha reketa pogodio šut sa zvukom sirene za pobjedu.

Ellis je susret završio s 22 poena, a odličnu utakmicu odigrao je Dirk Nowitzki s 28 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Po 15 poena na pobjedničkoj strani pridodali su DeJuan Blair i Jose Calderon. Prvo ime Blazersa bio je Lillard s 32 poena, 22 je ubacio Batum u 19, uz 13 skokova, LaMarcus Aldridge.

Indiana Pacersi pokazali su zašto su momčad s najboljim omjerom u ligi ove sezone te su rezultatom 111:100 svladali San Antonio Spurse, kojima je to tek četvrti poraz sezone. Spursi su bolje otvorili utakmicu i nakon prvih 12 minuta imali osam poena prednosti, ali druga i treća četvrtina u potpunosti pripadaju Indiani koja je pet minuta prije kraja imala velikih 25 poena prednosti. Serijom 13-0 Spursi su se uspjeli barem malo približiti, ali do velikog preokreta ipak nisu mogli.

Sjajnu utakmicu za pobjedničku momčad odigrao je Paul George s 28 poena (šut 9/14, trica 4/4), David West ubacio ih je 20, a Lance Stephenson 15. Najbolji pojedinac kod Spursa bio je Kawhi Leonard s 18 poena, a vrlo dobru utakmicu s klupe odigrao je Manu Ginobili ubacivši 16 poena.

Cleveland Cavaliersi uspjeli su na svome terenu nadigrati Los Angeles Clipperse 88:82 i doći do svoje sedme pobjede sezone. Cavaliersi su od početka imali inicijativu i gotovo cijeli susret proveli u vodstvu, a jedinu veću prednost imali su četiri minute prije kraja kada su došli do 11 poena prednosti, što je bilo dovoljno za završnicu bez previše uzbuđenja. Kyrie Irving i Tristan Thompson ubacili su po 20 poena za pobjednike, dok je kod Clippersa najbolji bio Chris Paul s 13 poena i 15 asistencija.

Nakon 11 uzastopnih poraza od Memphis Grizzliesa, Golden State Warriorsi konačno su ih uspjeli svladati. Bilo je to na gostujućem terenu, rezultatom 108:82. Već nakon prve četvrtine Warriorsi su imali deset poena prednosti, što su tijekom drugog poluvremena stalno povećavali i upisali mirnu pobjedu. Klay Thompson ubacio je 30 poena, David Lee 23, a Stephen Curry 22 uz 15 asistencija (izjednačio rekord karijere). Najbolji kod Grizzliesa bio je Mike Miller sa 16 poena.

LeBron James je s 21 poenom, 14 skokova i 8 asistencija odveo Miami Heat do pobjede nad Minnesotom 103:82. Timberwolvesi su igrali bez svoje prve zvijezde Kevina Lovea kojemu je preminula baka te bez njega nisu imali dovoljno snage oduprijeti se aktualnim prvacima. Timberwolvesi su se držali u igri do sredine treće četvrtine, kada Miami radi seriju 17-3 i veliku prednost održava do kraja susreta. Osim LeBrona, dobar kod Miamija bio je i Dwyane Wade s 19 poena, dok je poražene predvodio Kevin Martin s također 19 poena.

Detroit Pistonsi uspjeli su na gostujućem terenu svladati Chicago 92:75 i doći do omjera 10-10. Bullsi su uz Derricka Rosea i Jimmyja Buttlera danas bili i bez Luola Denga zbog ozljede lista lijeve noge, a tako nisu imali dovoljno snage za oduprijeti se Pistonsima koji su ključnu prednost ostvarili tijekom treće četvrtine koju su dobili s 24:9. Brandon Jennings ubacio je 33 poena za pobjednike, dok su Greg Monroe (12 – 8), Josh Smith (10 – 7) i Andre Drummond (14 – 8) svi uhvatili više skokova nego postigli poena. Najbolji kod Bullsa s 21 poenom i 10 skokova bio je Taj Gibson.

Do svoje šeste pobjede sezone stigli su Brooklyn Netsi na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Slavili su Netsi sa 90:82, a pobjedu im je donio Brook Lopez koji je bio nezaustavljiv za obranu Bucksa i upisao 32 poena uz šut iz igre 11/13. Nuggetsi su na gostovanju svladali Sixerse 103:92 uz 20 poena Natea Robinsona, kod su Kingsi nakon jednog produžetka svladali Jazzere sa 112:102. DeMarcus Cousins ubacio je 28 poena za 27 minuta, a odličan je bio i Isaiah Thomas s 26 poena za pobjednike, kod su kod Ute najbolji bili Gordon Hayward (22 poena) i Trey Burke (19 poena, 10 skokova, 7 asistencija).

Latest Posts

NE PROPUSTITE