Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi žele produžiti niz pobjeda, Portland dočekuje Rocketse

Uzbudljiva NBA večer je pred nama s devet novih utakmica. Jedina preostala neporažena ekipa, Indiana Pacersi, pokušat će nastaviti niz pobjeda protiv Detroita, Dallas Mavericksi dočekuju Los Angeles Lakerse, a Houston Rocketsi odlaze na gostovanje kod Portland Trail Blazersa.

Toronto Raptors (2 – 1) – Miami Heat (2 – 2) 01.00

Momčad Heata nakon odličnog otvaranja sezone i pobjede protiv Bullsa doživjeli su dva poraza na gostovanju kod 76ersa i Netsa, ali su u posljednjem susretu ostvarili pobjedu 103:93 protiv Wizardsa na domaćem terenu. Jedini igrači s dvoznamenkastim brojem poena bili su članovi popularne „Velike trojke“, a njihove brojke su bile sljedeće, LeBron James je imao 25 poena, 5 asistencija i 6 izgubljenih lopti, Chris Bosh (propušta večerašnji susret jer očekuje dijete) je dodao 24 poena i 7 skokova, te Dwyane Wade je ubilježio 20 poena i po 5 skokova, asistencija i izgubljenih lopti. Prikazali su lijepu momčadsku igru i asistirali su čak za 32 pogođena šuta od ukupno 37. Raptorsi su protiv kraljeva preokreta u ovoj sezoni, Bucksa ostvarili drugu pobjedu u sezoni, a rezultat je bio 97:90. Glavni razlog pobjede je odlična reakcija small ball petorke Raptorsa u kojoj je Amir Johnson igrao centra (11 poena i 8 skokova), a Rudy Gay na poziciji visokog krila gdje je ostvario double double s 18 poena i 15 skokova. Solidno su svoju rolu odradili Kyle Lowry s 14 poena, 6 skokova i 4 asistencije, DeMar DeRozan sa 17 poena, 6 skokova i 5 asistencija, te s klupe Landry Fields s 11 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Momčad Raptorsa posebno leži Wadeu koji im je u posljednjih sedam utakmica u prosjeku ubacivao 28 poena uz realizaciju od 62,2% iz igre.

Večeras će se veliki dvoboj voditi između Jamesa – Wadea i Gaya – DeRozana, a mi prednost dajemo dvojcu Heata i očekujemo da će uspjeti odvesti svoju momčad do pobjede.

Brooklyn Nets (1 – 2) – Utah Jazz (0 – 3) 01.30

Netsi se još uvijek traže u igri što se najbolje vidi po rezultatima, pobjeda protiv Heata i dva poraza od Cavaliersa i posljednji od Magica. U susretu koji su igrali u Amway Centru bili su pretrčani u drugom poluvremenu od strane Orlanda i izgubili su 107:86, a još više zabrinjava podatak da su u drugom dijelu primili 66 poena. Jedini igrači vrijedni spomena u redovima Netsa su Brook Lopez s 21 poenom, 6 skokova i 5 blokada, te Paul Pierce sa 16 poena i 7 skokova. Protiv Magica su jako loše branili reket i dozvolili su im 42 poena, dok su oni zabili samo 26 poena, a ne treba ni zaboraviti katastrofalnu šutersku večer kompletne ekipe, realizacija iz igre je bila svega 38% i za tri poena 23%. Ekipa Jazza se trudi i bori, ali za sada nemaju pozitivnog rezultata i imaju tri uzastopna poraza, a posljednji su doživjeli od Rocketsa pred svojim navijačima nakon što su imali 16 poena prednosti sa završetkom prvog poluvremena. U drugom dijelu su se obrambeno raspali, primili su 64 poena i poraženi su 104:93. Imali su šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji je bio (što je poprilično žalosno i što nam govori da je sezona tek počela) Richard Jefferson s 18 poena, dok su solidne parije odigrali Gordon Hayward s 15 poena i 5 skokova, Enes Kanter sa 16 poena i 8 skokova, te Alec Burks s 15 poena koji je ujedno i najbolji strijelac ekipe u prve tri utakmice s prosjekom od 18 poena. Momčadi Jazza je ovo prvi izlet na istočnu obalu u novoj sezoni i na rasporedu imaju, uključujući današnju utakmicu, četiri susreta, a idu u Boston, Chicago i Toronto.

Očekujemo veliku borbu između Kevina Garnetta i Lopeza na jednoj strani protiv mladog dvojca, Kantera i Derricka Favorsa, a prednost ćemo dati iskusnijem dvojcu i mislimo da ekipa Netsa neće imati velikih problema u večerašnjem susretu jer se moraju iskupiti svojim navijačima za loše predstave koje su morali gledati protiv Magica i Cavaliersa.

New York Knicks (1 – 2) – Charlotte Bobcats (1 – 2) 01.30

Knicksi su nakon uvodne pobjede doživjeli dva uzastopna poraza, a posljednji je bio od Timberwolvesa u Madison Square Gardenu. Odigrali su nevjerojatno lošu prvu četvrtinu u kojoj su primili 40 od ukupno 109 poena, te se do kraja utakmice nisu uspjeli oporaviti od tog šoka. Timberwolvesi su ih uništili kontrama u prvoj četvrtini i odličnom predstavom dvaju Kevina, Lovea s 34 poena i Martina s 30 poena. Ekipa New Yorka je najbolje igrala kada je Carmelo Anthony bio na poziciji visokog krila (22 poena i 17 skokova), a Metta World Peace na niskom krilu (17 poena). Međutim, trener Mike Woodson ne odustaje od namjere da i dalje koristi Andrea Bargnanija u startnoj petorci, te će Talijan i večeras krenuti od prve minute. Bobcatsi večeras pokušavaju izbjeći 18 uzastopni poraz na gostovanjima, a u prošlom nastupu su bili demolirani od strane Pelicansa rezultatom 105:84. Utakmica je bila gotovo šest minuta prije kraja četvrte četvrtine jer su Pelicansi otišli na 20 poena razlike nošeni fantastičnom all – round predstavom Anthonyja Davisa s 25 poena, 8 skokova, 4 asistencije, 6 ukradenih lopti i 6 blokada. Najbolji igrač Bobcatsa bio je back up razigravač je Ramon Sessions s 22 poena i 6 asistencija. Bobcatsima je večeras upitan Al Jefferson koji ima problema s gležnjem.

Knicksi imaju velikih problema sa zabijanjem poena na početku sezone, a večeras očekujemo da im se otvori u napadu jer su Bobcatsi zadnjih godina jedna od najlošijih obrambenih ekipa u ligi.

Detroit Pistons (2 – 1) – Indiana Pacers (3 – 0) 01.30

Ovu utakmicu slobodno možemo okarakterizirati kao derbi večeri. Sastaju se dvije ekipe koje imaju svoje uvjerljivo najbolje igrače na identičnim pozicijama, a to je frontcourt u oba slučaja, te tko tu dobije dvoboj možemo reći da će večeras izaći tko pobjednik. Pacersi svoje protivnike pobjeđuju fenomenalnom igrom u obrani, a posljednji uspjeh su ubilježili protiv Cavaliersa, rezultat je bio 89:74. Utakmicu su prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili 27:19, a najbolji igrači su bili Paul George s double double učinkom od 21 poenom i 13 skokova, te Lance Stephenson s 22 poena i šutom za tri 5/7. Susret su odradili bez startnog razigravača, Georgea Hilla koji ima problema s kukom i neće večeras nastupiti. Pistonsi su bez većih problema ostvarili pobjedu 87:77 protiv Celticsa u zadnjem susretu, a briljirali su visoki igrači Greg Monroe i Andre Drummond s double double učinkom i Josh Smith sa standardnom all round partijom u kombinaciji s povratnikom Brandonom Jenningsom koji je za 31 minutu (ušao s klupe) ubilježio 14 poena, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Pistonsi većinu svojih poena zabijaju iz reketa, u prosjeku 55, dok Pacersi taj dio branu uvjerljivo najbolje u ligi i dopuštaju svega 30 poena i ukupno svega 83,7 poena u dosadašnjem dijelu sezone.

Ovo će biti jako neizvjesna utakmica gdje će pod posebnim povećalom biti dvoboji Smitha i Georgea, a malu prednost ćemo ipak dati Pacersima zbog iskusnijeg visokog dvojca Roy Hibbert i David West.

New Orleans Pelicans (1-2)  – Phoenix Suns (2-1)  02.00

Momčad New Orleans Pelicansa je u trećoj ovosezonskoj utakmicu konačno upisala pobjedu. Žrtve su bili Charlotte Bobcatsi koji su poraženi s 105:85. Bila je to od početka jednosmjerna utakmica, gdje su domaći košarkaši bili na svakoj lopti. Strijelce je opet predvodio Anthony Davis sa svojih 25 koševa. Večeras ih očekuje momčad koja je dosta tanka pod obručima, pa se očekuje još jedna dobra partija Davisa. Phoenix je u novu sezonu krenuo bolje od predviđenog, te u tri odigrane utakmice ima dvije pobjede. Poraz je stigao na gostovanju kod Oklahome, gdje su domaćini slavili sa 103:96. Ni u toj utakmici momčad Phoenixa nije bila promatrač, pa je Oklahoma otpor slomila tek u zadnjoj četvrtini.  Maestralnu je utakmicu odigrao Eric Bledsoe, koji je zabio 26 koševa, imao 14 asistencija i sedam skokova. Večeras u momčadi Phoenixa neće bili Gorana Dragiča koji je protiv Oklahome izvrnuo gležanj, a na njegovo mjesto će uskočiti Gerald Green.

New Orleans bi kod kuće trebao slaviti protiv limitirane momčad Sunsa.

Dallas Mavericks (2-1)  – Los Angeles Lakers (2-2)  02.30

Dallas Mavericksi su usprkos poroznoj obrani, uspjeli slaviti dva puta u prve tri utakmice. Prošlu utakmicu su iznenadili Memphis Grizzliese, koje su pobijedili rezultatom 111:99. Nijemac Dirk Nowitzki je opet pokazao da je onaj stari, te je medvjedićima zabio 24 koša. Vrlo dobar nastup je imao i Shawn Marion sa 21 košem i 14 skokova. U današnjoj utakmici će se susresti sa još jednom momčadi koja gaji run&gun stil igre,pa stoga očekujemo velik broj koševa na utakmici. Los Angeles Lakersi su prošlu utakmicu kod kuće slavili protiv Atlanta Hawksa sa 105:103. Premda su vodili cijelu utakmicu, nekad i sa 20 koševa razlike, pobjedu su morali braniti jer su gosti imali zadnji napad. Prvo ime susreta je bio Pau Gasol, koji je zabio dva ključna slobodna bacanja, a zatim na drugom kraju terena blokirao šut Kylea Korvera. Španjolac je ukupno zabio 16 koševa, a uz to je imao i 14 skokova.

Prednost ide na stranu Dallas Mavericksa koji imaju više kvalitetnih pojedinaca, a igraju i domaćem terenu gdje pružaju mnogo bolje partije, nego  u gostima.

Denver Nuggets (0-2)  –  San Antonio Spurs (2-1)  03.00

U ovom dvoboju sastaju se momčadi, kojima je zadnje poraze zadala momčad Portland Blazersa. I dok je momčad Spursa to doživjela na gostujućem terenu, momčad Denvera je poražena na svom terenu.  Bilo je glatkih 113:98, a tijekom utakmice Portland je imao i po 26 koševa prednosti. Jedini raspoloženi igrač u momčadi Denver Nuggetsa je bio omaleni Nate Robinson, koji je ubilježio 24 koša uz sedam skokova. San Antonio Spursi su u Portlandu poraženi rezultatom 115:105. Portland zadnjih  godina momčad koja ima najbolji omjer pobjeda i poraza protiv momčadi Grega Popovicha.  Od pet dvoznamenkastih igrača Spursa najefikasniji je bio Tim Duncan sa svoja 24 koša. Tony Parker je utakmicu završio sa 19 koševa i devet asistencija.

Spursi su blagi favoriti, no morat će pružiti najbolju partiju, jer se u Pepsi Centru teško dolazi do pobjede.

Portland Trail Blazers (2-1) – Houston Rockets (3-1) 03.00

S obzirom da su svoju posljednju utakmicu igrali u subotu kao domaćin, Portland Trail Blazersi večeras kao ponovni domaćin odmoreni dočekuju goste iz Houstona. U Portlandovoj subotnjoj pobjedi protiv San Antonio Spursa  mogli smo gledati vrlo neizvjesnu utakmicu. Ponajviše zbog raspoložene prve petorke (svi su igrači imali dvoznamenkast broj koševa) te odličnog šuta iz igre (55.6 posto), Portland je odnio pobjedu.  Nicolas Batum predvodio je momčad do pobjede svojim triple double učinkom od 11 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a treba istaknuti Damiana Lillarda s 25 koševa, 7 skokova i isto toliko asistencija, te LaMarcusa Aldridgea s 24 koša i 7 skokova. Houstonov niz je prekinut sinoć u porazu od Los Angeles Clippersa. U utakmici punoj koševa, James Harden i društvo jednostavno nisu imali odgovora na vrlo raspoloženu ofenzivu Clippersa. Čak su sedmorica igrača Houstona imala dvoznamenkast broj koševa, a treba istaknuti Omri Casppija s učinkom od 19 koševa i 9 skokova te Hardena s 15 koševa.

U utakmici u kojoj možemo očekivati puno koševa, malu prednost ćemo ipak dati Blazersima kao domaćinima.

Sacramento Kings (1-2) – Atlanta Hawks (1-2) 03.00

Kingsi nakon subotnjeg poraza kod Golden State Warriorsa, večeras dočekuju Hawkse koji su također poraženi u nedjelju protiv Los Angeles Lakersa. Domaćini će večeras pokušati odnijeti drugu pobjedu u sezoni nakon što su jednu već odnijeli na svome parketu početkom sezone (Denver Nuggets). U subotnjem porazu od Warriorsa, najviše se iskazala klupa Kingsa (65 koševa klupe naspram 22 koša prve petorke). Ben McLemore s 19 koševa bio je najraspoloženiji član Kingsa, a treba istaknuti i Travisa Outlawa s 15 koševa i 12 skokova. DeMarcus Cousins se nije najbolje iskazao s učinkom od 8 koševa i 7 skokova. Hawksi su u porazu od Lakersa imali čak šestoricu dvoznamenkastih igrača po broju koševa, a treba istaknuti Kylea Korvera s 22 koša  te Ala Horforda s double-double učinkom od 12 koševa i 16 skokova.

Malu prednost dajemo Kingsima kao domaćinima, no vrlo je lako moguće da utakmica ode na stranu gostiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE