Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacersi žele razmijeniti Georgea

Kako javlja Adrian Wojnarowski za The Vertical, All-Star krilo Indiana Pacersa Paul George je informirao čelnike Pacersa da neće s njima produljiti ugovor narednog ljeta 2018. godine, te da želi otići u Los Angeles Lakerse.

George sada nije zatražio razmjenu prije nego li narednog ljeta može postati slobodan igrač. Tada se može odreći zadnje godine ugovora za sezonu 2018/19.

Njegov agent Aaron Mintz je priopćio Kevinu Pritchardu, predsjedniku košarkaških operacija Pacersa, da se unaprijed zna kako ponašati do tad i da ne bi Pacerse doveo u konfuziju.

U prethodnih 24 sata Pritchard je postao agresivniji u pregovorima koje bi uključivale razmjenu Georgea a već se zna da je pregovarao s nekoliko momčadi, Lakersima na primjer, i Cleveland Cavsima koji su spremni na samo jednu godinu Georgeovog ugovora. Nova Georgeova momčad mora biti spremna na takozvanu „jednogodišnju posudbu“ u slučaju dolaska Georgea. Cavs su lišeni usluga budućih draft izbora koje Pacersi sad očito žarko žele u zamjenu za Georgea a navodno su Cavsi spremni ponuditi Kevina Lovea i Imana Shumperta u zamjenu za Georgea. George pak nikad nije spominjao Cleveland kao intrigantno odredište u kojem bi mogao nastaviti svoju karijeru.

Nejasno je kakve će sve biti ponude za Georgea, s obzirom na to da momčadi vjeruju da će se George pridružiti Lakersima narednog ljeta. Zasad Indiana traži znatan paket koji uključuje mladog talenta i nekoliko izbora prve runde drafta. Priče o razmjeni Georgea će se intenzivirati do draft večeri (četvrtak), ali će se u slučaju potrebe produljiti i na samu ljetnu tržnicu.

George narednog ljeta može potpisati četverogodišnji ugovor s Lakersima vrijedan 130 milijuna, jer Lakersi na njega ne posjeduju Bird prava. On je rodom iz Južne Karoline, i dolazak u Lakerse bi ustvari bio povratak kući za njega.

Mogući prelazak Georgea u Lakerse narednog ljeta mogao bi imati veliki utjecaj na ostale free agente i to bi mogao biti mamac za ostale zvijezde da se pridruže Georgeu u Lakersima. Magic Johnson je prije nekoliko mjeseci obećao da će Lakersi vrlo brzo dovesti barem jednog superstara. Ramona Shelbourne s The Verticala navodi da Lakersi nisu spremni odreći se nijednog od mladih nada (Brandon Ingram, D`Angelo Russell, 2. izbor na ovogodišnjem draftu, Jordan Clarkson) u zamjenu za Georgea.

Spomenut ćemo da su Pacersi imali priliku tijekom zadnjeg trade deadlinea da pošalju negdje Georgea (najviše su ga željeli Boston Celticsi), ali su Pacersi odustali od tradea. Sad su u naizgled neizlaznoj situaciji iliti u ,,pat“ poziciji. Ostaviti Georgea još godinu dana i narednog ljeta ostati bez ičega ili ga vrlo brzo negdje poslati, no pitanje je što mogu tražiti u zamjenu. Ako bi već sad poslali Georgea u Lakerse, možda bi mogli tražiti nekog mladog igrača tipa Julius Randle i nekoliko izbora na draftu. Budući da George ove sezone nije izabran za All-NBA momčad, Indiana je izgubila pravo da mu ponudi petogodišnji ugovor vrijedan 205 milijuna dolara za Designated Player Veteran opciju. Indiana će mu moći ponuditi ,,samo“ 175 milijuna za petogodišnji ugovor.

Nesposobnost Pacersa da mu osiguraju konkurentnu momčad duži niz godina samo je uvjerila Georgea da je vrijeme da potragu za prstenom potraži negdje drugdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE