Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pacific: Lov na Lakerse

I za kraj vam donosimo pregled zapadne divizije, Pacific. Veæ godinama vladar te divizije je Phil Jackson sa svojim Lakersima, a ni ove godine se uloge nisu baš puno promijenile.

Pacific:

Jedini ozbiljni konkurenti Lakersima su Phoenix Sunsi, ali gubitkom Amar’ea Stoudemirea i s godinu dana starijim Nashom i oni æe imati velikih poteškoæa pa æe teško ponoviti prošlogodišnji rezultat. Ostale ekipe mogu samo sanjati o doigravanju.

Los Angeles Lakers

Došli: Devin Ebanks, Derrick Caracter, Steve Blake, Theo Ratliff, Matt Barnes
Otišli: Jordan Farmar, Josh Powell

Prošlogodišnji prvaci su ove godine još jaèi. Otišli su Jordan Farmar i Josh Powell, a došli su Theo Ratliff, Steve Blake i Matt Barnes. No, te manje rošade u ekipi neæe utjecati na to hoæe li i ove godine Jezerèani uspjeti matirati sve ekipe. Sve æe ovisiti u zdravlju Bryanta i Bynuma. Posebno treba naglasiti da su gotovo svi nositelji igre Lakersa zagazili u èetvrto desetljeæe života i da æe puno toga ovisiti o najtrofejnijem treneru lige kako æe tempirati i pripremiti formu igraèa. Zasigurno su najbolji na Zapadu i od njih se oèekuje još jedan konferencijski naslov, a onda, kada se jednom doðe tako daleko, Kobe ne ispušta iz ruku ono što najviše želi i najbolje zna osvojiti. Nikada mi nisu bili pri srcu, ali ovog trenutka kada bih morao birati favorite za titulu bili bi to Lakersi.

Phoenix Suns

Došli: Gani Lawal, Dwayne Collins, Matt Janning, Josh Childress, Hedo Turkoglu
Otišli:
Amar’e Stoudemire, Louis Amundson, Taylor Griffin

Veoma simpatièna momèad koja bi ove sezone mogla vrlo lako, ali i oèekivano, izgubiti mjesto meðu osam najboljih na zapadu. Otišao je Stoudemire, a i Louis Amundson, a došao je Turkoglu koji je imao izgubljenu sezonu u Raptorsima, Childress se vraæa nako europske avanture, dok ostali novopridošli igraèi nisu vrijedni spomena. Uz to, glavni motor ekipe i (po)najbolji organizator na svijetu u zadnjih 15 godina, Steve Nash, je veæ debelo zagazio u 37. godinu svog života. Doduše, njegov stil igre se nikada nije zasnivao na trkaèkom dijelu, ali jasno je da æe ove sezone puno više prilike dobiti Goran Dragiè. Isto tako na poziciji krila kao prvu rezervu za Turkoglua imaju Granta Hilla koji je dvije godine stariji od Nasha. To ipak nije njihov glavni problem,  jer jedini (!!) centar u ekipi im je mladi Robin Lopez. Nažalost bojim se da æe gubitak Stoudemirea previše utjecati u njihovu unutrašnju igru i da se ove sezone Sunsi neæe probiti u doigravanje.

Los Angeles Clippers

Došli: Al-Farouq Aminu, Willie Warren, Ryan Gomes, Randy Foye, Brian Cook, Craig Smith
Otišli: Drew Gooden, Steve Blake, Travis Outlaw

Blake Griffin je zdrav. Fenomenalna predsezona, za 30 minuta prosjek od 17 poena i 12 skokova. Bez dvojbe uz Walla glavni konkurent za rookiea godine. Clippersi æe ove sezone glavno oružje sigurno imati na poziciji jedan i dva, odnosnim na nižim, bekovskim pozicijama. Odlièni mladi Eric Gordon, ponajbolji tricaš u ligi, i iskusni Baron Davis. U zamjeni je i primjerice Randy Foye. No i oni imaju sliènih problema kao Sunsi, glavni centar im je Chris Kaman, dok adekvatne zamjene nemaju. Na rosteru je trenutno DeAndre Jordan, ali za neke veæe podvige trebaju kvalitetniju zamjenu. Naravno, kada je rijeè o Clippersima ove sezone æe sve oèi biti uprte u Blakea i to hoæe li on uspjeti izvuæi maksimum iz ove ekipe. Ako mu to i uspije, doigravanje je još uvijek miljama predaleko.

Golden State Warriors

Došli: Ekpe Udoh, Jeremy Lin, Dorell Wright, Rodney Carney, Louis Amundson, Charlie Bell, Dan Gadzuric, David Lee
Otišli: C.J. Watson, Anthony Tolliver, Corey Maggette, Kelenna Azubuike, Anthony Randolph, Ronny Turiaf, Anthony Morrow

Veoma kvalitetna momèad pod košem. Kao starteri su odlièni Latvijac Andris Biedrins te David Lee, na klupi su rookie Ekpe Udoh, Brandan Wright i Louis Amundson. No, zato æe u njihovoj igri biti velikih problema na bekovskim pozicijama. Organizator im je zapravo šuter, Stephen Curry, koji uvijek prvo prijeti skok-šutem nego pronalaženjem suigraèa. Nemaju u rosteru vrsnog razigravaèa, a isto tako osim Monte Ellisa nemaju ni pravog strijelca. Na krilu je Dorell Wright, po nièemu poseban igraè, a u zamjeni mu je Srbin Vladimir Radmanoviæ. Igra æe im puno ovisiti o visokim igraèa, ali sigurno da ekipa koja ima manjak kvalitetnih zamjena za branièe teško može nešto više napraviti.

Sacramento Kings

Došli: DeMarcus Cousins, Hassan Whiteside, Antoine Wright, Samuel Dalembert, Darnell Jackson
Otišli: Sean May, Spencer Hawes, Andres Nocioni, Jon Brockman

Imaju dva odlièna organizatora, mladog Evansa i Bena Udriha. No, prema trenutnim najavama mogli bi obojica zapoèinjati utakmice. Što se tièe kvalitete na nižim pozicijama, trebali bi biti doista velik optimist da se pronaðe još neko kvalitetno riješenje. Kao krilo je najavljen Donte Green, no s time se ne bih složio, jer je ipak kvalitetnije rješenje Omri Casspi. Pod košem su veoma jaki, rookie DeMarcus Cousins i njegov zamjenik na petici Samuel Dalembert. Na krilnom centru je promet još veæi, Landry iz Houstona, odlièni mladi Jason Thompson i talentirani Hassan Whiteside. Sve u svemu simpatièna momèad, ali nažalost doigravanje je realno još uvijek samo san.

Latest Posts

NE PROPUSTITE