Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Parker: Igrat æu za Francusku na Eurobasketu

Razigravaè San Antonio Spursa Tony Parker odluèio je ovoga ljeta pomoæi Francuskoj na košarkaškom Europskom prvenstvu koje æe se od 31. kolovoza do 18. rujna održati u Litvi.

Kratica NBA (National basketball association – nacionalni košarkaški savez) uskoro bi mogla dobiti novo znaèenje – No basketball anymore (nema više košarke), ukoliko se dogodi štrajk, odnosno “lockout” ovog ljeta.

“Poprilièno sam siguran da æe biti štrajka. Razgovarao sam sa svojim agentom i nadam se da to ipak neæe odgoditi poèetak nove NBA sezone. No, bilo štrajka ili ne, ovog ljeta igrat æu za Francusku na Eurobasketu”, rekao je Parker.

Štrajk se posljednji put dogodio u sezoni 1998/99. Sezona je tada poèela tek u veljaèi 1999., a ukljuèivala je samo 50 utakmica po klubu u regularnom dijelu sezone, umjesto uobièajene 82.

“Ako doðe do štrajka, ovisno o dužini trajanja, vrlo vjerojatno æu ostati u Francuskoj nakon Europskog prvenstva i igrati za neki klub. Rekao sam agentu da mi poène tražiti stan.”

Francuska æe u Litvi igrati u grupi sa Srbijom, Italijom, Izraelom, Latvijom i Njemaèkom, a Parker kaže kako im je minimalni cilj izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.

“U Litvi æemo iæi na zlato. Moramo završiti prvi ili drugi da bi izborili izravni plasman na Olimpijske igre. U najgorem sluèaju nadam se da æemo biti meðu prvih šest momèadi koje æe iæi u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre”, veli Parker.

Francuz je istaknuo da ukoliko nastupe svi Francuzi koji trenutno igraju u NBA ligi, Francuska æe tada imati velike šanse okititi se jednom od medalja, a kljuènim za taj uspijeh vidi centra Chicago Bullsa Joakima Noaha.

Latest Posts

NE PROPUSTITE