Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Parker s 42 koša srušio Oklahomu, Cavsi bolji od Dallasa

Velika veèer Tonyja Parkera lansirala je San Antonio Spurse do pobjede protiv Oklahoma Cityja (107:96). Francuski je razigravaè ubacio 42 koša i srušio klupski rekord u broju asistencija.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tony Parker (42)
  • Asistencije: Derrick Rose (13)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (20)
  • Ukradene lopte: Jodie Meeks (5)
  • Blokade: Josh Smith (7)

Pobjeda Spursa, èetvrta u nizu u NBA ligi, praktièki ni u jednom trenutku nije bila u pitanju buduæi da su sve do kraja treæe èetvrtine poveæavali vodstvo. U posljednju su dionicu ušli s plus 18 i rutinski saèuvali prednost. Pobjeda protiv najbolje momèadi Zapadne konferencije bila im je i više nego potrebna buduæi da im slijede tri tjedna gostujuæih utakmica u kojima ove sezone nisu pokazali puno. Parker je s devet novih dodavanja za koš došao do brojke od 4477 asistencija u karijeri èime je prestigao Averyja Johnsona na klupskoj ljestvici svih vremena.

Za Thunder, kojem je ovo bio peti poraz u sezoni, Kevin Durant je upisao 22 koša i 11 skokova, ali to u subotu protiv raspoloženih Teksašana nije bilo dovoljno.

Los Angeles Lakerima nisu, pak, bila dovoljna trojica razigranih igraèa da doðu do pobjede u Salt Lake Cityju. Kobe Bryant je ubacio 26 koševa, Pau Gasol 24 uz 16 skokova, a Andrew Bynum 21 uz 12 uhvaæenih lopti, ali Utah je slavila s 96:87 i to nakon što su momèadi u posljednju èetvrtinu ušle izjednaèene. Ali, u završnom se razdoblju igre ukazao Earl Watson koji je s osam poena i šest asistencija poveo Jazz u seriju 14-0 i odveo ga do 13. ovosezonske pobjede, a Lakersima nanio deseti poraz. Al Jefferson je s 18 poena i 13 skokova bio prvo ime kod Utaha.

Jedan poraz više od Lakersa nakon subotnjeg programa imaju Dallas Mavericksi. Aktualni su prvaci  pali u Clevelandu (91:88), a kljuènim se èovjekom pokazao rookie Kyrie Irving koji je, slièno kao prošle nedjelje protiv Bostona, pronašao put do koša kroz gužvu i 15,8 sekundi prije kraja položio za 91:88. Prisilio je Maverickse da u završnim sekundama pokušaju tricom izboriti produžetak, ali pokušaji Jasona Terryja i Brandana Wrighta nisu bili uspješni. Irving je zakljuèio dvoboj s 20 poena i sedam asistencija, a Anderson Varejao mu se prikljuèio sa 17 koševa i isto toliko skokova. Dirk Nowitzki je s 24 ubaèaja bio uobièajeno najefikasniji kod Dallasa.

Najbolji sastav Istoka Chicago slavio je u Milwaukeeju (113:90) uz 26 koševa i 13 asistencija Derricka Rosea, te 21 koš povratnika nakon ozljede Luola Denga. Los Angeles Clippersi su, pak, bez ikakvih poteškoæa kao gosti pobijedili Washington (107:81) u utakmici u kojoj je Blake Griffin za samo dvije asistencije promašio svoj drugi triple-double karijere. No, buduæi da su se starteri odmarali u posljednjoj èetvrtini, 22-godišnji je krilni centar ostao na 21 košu, 11 skokova i osam asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE