Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Parker: Želim poslati Duncana u mirovinu s novim naslovom

San Antonio Spursi ušli su u novu NBA sezonu s gorkim okusom zbog poraza u finalu protiv Miami Heata prošle sezone, no cilj za ovu sezonu ostaje isti kao i prije – odlazak do kraja i osvajanje novog naslova prvaka.

Igrači Spursa otvoreno priznaju da još i danas često misle na poraz od Miamija, posebno onaj u šestoj utakmici finala, kada su bili pet sekundi udaljeni od pobjede, ali nisu uspjeli iskontrolirati obrambeni skok te im je Ray Allen tricom iz kuta zapečatio sudbinu.

“Nastup na Eurobasketu i osvajanje zlata je definitivno pomogao da ne mislim o porazu od Miamija”, rekao je Tony Parker, a da još uvijek razmišlja o toj utakmici priznao je i Tim Duncan: “Još uvijek nam nisu sve rane od tog poraza zacijelile, ali polako ćemo i do toga doći. I dalje ćemo misliti o tome porazu jer će nas nastaviti boljeti i dalje.”

Ipak, to je sve iza njih i moraju se okrenuti novoj sezoni. Vrijeme ih neće čekati te Duncan s 37 godina i Manu Ginobili s 36 nemaju još puno godina vrhunske košarke ispred sebe. Zajedno su, s Parkerom, osvojili tri naslova prvaka (2003., 2005. i 2007. godine), no još uvijek vjeruju da imaju snage za novi put do samoga vrha.

“Jako sam uzbuđen zbog nove sezone i ponovnog pokušaja da osvojimo naslov NBA prvaka”, rekao je 31-godišnji Parker i na kraju dodao: “Ovo mi je još jedna prilika da otpratim Timmyja (Duncana) u mirovinu s naslovom prvaka.”

Spursi su sezonu otvorili vrlo dobro pobjedom 101:94 nad rivalima Memphis Grizzliesima te ih večeras očekuje gostovanje kod Los Angeles Lakersa. Duncan je u prvoj utakmici dobio udarac laktom u prsa i još je neizvjesno hoće li nastupiti protiv Lakersa, dok su ostali igrači spremni za drugi susret sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE