Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Partizan uvjerljiv protiv Hemofarma

Momèad Partizana bez veæih je problema uspjela svladati Hemofarm i tako doæi do svoje sedme pobjede sezone kojom se izjednaèuju na drugom mjestu ABA lige sa Cedevitom i Union Olimpijom.

Domaæini, igraèi Partizana, bolje otvaraju susret i nakon samo tri minute igre imaju vodstvo od 11:2. Ipak, malo po malo, Hemofarm postiže nešto lakše koševe te se do kraja prve dionice igre u potpunosti vraæaju u susret te èak i preuzimaju vodstvo tricom Savoviæa.

Kako je druga èetvrtina odmicala tako je i Partizan gradio svoju prednost koja je na poluvremenu iznosila 5 poena. Partizan je susret prelomio na poèetku drugog poluvremena kada radi seriju 20-2 te dolazi i do 20 poena prednosti. Nakon toga je sve bilo gotovo, košarkaši Hemofarma znali su da se više ne mogu vratiti u utakmicu te je konaèan rezultat glasio 82:60.

Ovo je bila možda i posljednja utakmica Nikole Pekoviæa ove sezone u ABA ligi. Buduæi da se lockout u NBA ligi bliži kraju, on æe raskinuti svoj ugovor s Partizanom i vratiti se u redove Minnesota Timberwolvesa. Ipak, oèekuje se njegov nastup protiv Maccabija u Euroligi, a nakon toga vrlo vjerojatno napušta Partizan. Acie Law æe pak ostati cijelu sezonu u srpskoj ekipi jer on u svom ugovoru nema izlaznu klauzulu kojom bi se mogao vratiti u NBA.

Danas je Pekoviæ bio standardno dobar i u samo 17 minuta igre postigao je 13 poena i uhvatio 4 skoka. Najbolji strijelac utakmice bio je Marko Èakareviæ sa 14 poena, dok je na parketu gotovo nevidljiv bio Acie Law iako je igrao 15 minuta. U to vrijeme je upisao samo 1 skok i 1 izgubljenu loptu, bez pokušaja šuta prema košu. Hemofarm je imao samo dvojicu igraèa sa preko 10 poena, to su Ivan Maraš sa 13 i Mladen Jeremiæ sa 11 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE